INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Mircea Lucescu, mai motivat ca niciodată la Dinamo Kiev: „Plecarea mea? Ficțiune și nonsens!”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de - Publicat marti, 17 noiembrie 2020 17:17 / Actualizat marti, 17 noiembrie 2020 17:26

Mircea Lucescu are o mare motivație și dorință să câștige la Kiev: ”Vă puteți imagina câți ani am stat închis în cantonamente în carieră? De ce-aș renunța din cauza pandemiei?”

În cea mai grea perioadă de la revenirea în Ucraina, confruntat cu noul val de cazuri pozitive în lot, Mircea Lucescu nu dă înapoi. Așa cum n-a cedat nici în fața amenințărilor ultrașilor. E lider în campionat, deși a pierdut primul joc la Dinamo Kiev chiar în derbyul cu Șahtior, și pregătește optimist finalul de an: "Greutățile doar mă motivează personal și nu îmi stă în obicei să renunț! Eu nu caut o soluție simplă ca să rezolv problemele, ci varianta cea mai bună pentru Dinamo. Toată lumea suferă, este o provocare generală și trebuie să fim profesioniști, să depășim criza".

„Obstacolele nu mă sperie”

În interviul acordat pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul de 75 de ani și-a întărit poziția la Kiev, înfruntând pericolul reprezentat de noul coronavirus: „Vă puteți imagina cât am stat închis eu în cantonamente în carieră la toate cluburile? Au fost foarte multe zile, săptămâni, luni, ani! Așa e viața unui profesionist în fotbalul de top, nicio surpriză pentru mine și familia mea. Toate zvonurile despre intenția plecării sunt ficțiune și nonsens. 

Am mare motivație, dorință și ambiție de a lucra și câștiga aici. Restul sunt zvonuri și manipulări. Nu mă sperie problemele staffului și obstacolele actuale. Am trecut la echipele mele prin situații dure, cu accidentări, suspendări și alte necazuri, însă depinde de experiența și valoarea antrenorului să ia cele mai bune decizii”.

„Atitudine profesionistă”

Il Luce mărturisește că e cel mai complicat să alcătuiască un unsprezece când apar infectați în ritm necontrolat: „Planurile pot fi date peste cap oricând și pierzi o piesă importantă. De pildă, Șepelev, care a evoluat excelent cu Barcelona. Mizam pe el contra lui Șahtior, dar a ieșit pozitiv. Oricâtă experiență ai avea, e imposibil să prevezi, dar soluții se găsesc. 

Dinamo a pierdut puncte în Ligă și în campionat, totuși situația poate fi redresată. Jucătorii noștri luptă și-și apără șansele cu demnitate în Champions. Mă bucur că ei respectă recomandările medicilor și fac orice e posibil pentru a reveni cât mai repede în formă. Au o abordare corectă și o atitudine profesionistă”.

Din start e greu să joci cu Juventus sau Barcelona, dar când ai și mulți indisponibili devine cea mai mare provocare. În fotbal trebuie să știi să-ți asumi riscuri, să analizezi și să improvizezi.
Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Barcelona - Dinamo Kiev 2-1. Mircea Lucescu a fost cucerit de o jurnalistă ucraineancă: „Irina, Irina... Sunt îmbrăcat adecvat sau nu?”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Scandal imens la Oslo » Ministrul care a forțat naționala Norvegiei să nu vină la București e arătat cu degetul: „Abuz de putere”

BARCELONA. Suma colosală pe care o încasează Messi la vară, indiferent dacă îi părăsește sau nu pe catalani!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează