INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Mircea Lucescu știe cauza căderii lui Dinamo Kiev: „Jucătorii au altă prioritate" + Ce acuză: „Nu e ca în fotbalul european”

Mircea Lucescu, foto: Imago
Mircea Lucescu, foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 04 septembrie 2022 13:06 / Actualizat duminica, 04 septembrie 2022 13:33

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, explică picajul echipe sale, învinsă de două ori în primele etape, cel mai slab început de campionat.

Dinamo Kiev trece printr-o situație nemaivăzută în campionat. Două meciuri, două înfrângeri, golaveraj 2-6. Cel mai rău start din istoria clubului. Și, cu ultimele două confruntări pierdute în play-off-ul Ligii Campionilor, 0-2 și 0-3 cu Benfica, sunt patru eșecuri consecutive! 

Soția arbitrului din finala de Mondial pozează sexy pentru bani
ARBITRU
Soția arbitrului din finala de Mondial pozează sexy pentru bani

Mircea Lucescu: „N-am avut niciodată o asemenea serie negativă”

După 0-3 cu Dnipro, Mircea Lucescu le spunea jurnaliștilor ucraineni: „Ar putea fi ultimul meu meci aici”. Sugerând că s-ar putea despărți de alb-albaștri. Patronul kievenilor, Igor Surkis, a negat: „Nu m-am îndoit nicio clipă că Mister va continua. Are un spirit de învingător. El nu pleacă, pur și simplu”. 

După 2-3 cu Zoria, considerată în deplasare, însă disputată la Kiev, antrenorul a căutat să explice „aceste momente dificile, n-am avut niciodată o asemenea serie negativă”.

Crede că starea de incertitudine a jucătorilor, din cauza războiului, e principala cauză a căderii lui Dinamo Kiev. „Aceeași echipă a jucat 21 de partide în primăvară, 18 victorii, trei egaluri, încrederea era mare. Acum, prioritatea băieților e ce se întâmplă cu familia, cu școala copiilor... Așa mi se pare. De aceea ajungem la meci cu nesiguranță. Fizic stăm bine, dar se vede că mintea e cea obosită”.

Mircea Lucescu: „Mă supără lucruri care nu apar în fotbalul european”

Lucescu a fost dezamăgit de ultima întâlnire: „Un joc plin de nervi, de precipitare. Fără atenție, fără concentrare, am vrut să ajungem prea repede în careu și am făcut atâtea greșeli. Le-am atras atenția jucătorilor înainte că trecem prin clipe foarte dificile. Plus accidentările, a lui Țigankov, a lui Popov. Vivcearenko a fost dus la spital, el trebuia să fie titular...”. 

Și stilul de arbitraj din Ucraina îl nemulțumește pe tehnician.

„Mă supără lucruri care nu apar în fotbalul european, multe simulări, multe întreruperi, multe discuții între arbitru și jucători, ce nu fac decât să întrerupă continuitatea, ritmul partidei. Arbitrii trebuie să judece mult mai repede, să dea mai iute drumul la meci, pentru că altfel se joacă foarte puțin. Au început să le explice jucătorilor fiecare fază și echipele care se apără profită mult”. 

15este locul ocupat de echipa lui Mircea Lucescu în prima ligă ucraineană (penumultimul); doar Ruh e în spate

E o perioadă dificilă, din care trebuie să ieșim cu multă atenție, calm și înțelegere. Ne așteaptă joi un meci mult mai important, cu Fenerbahçe. În campionat, se mai pot recupera puncte, dar în Europa League suntem obligați să jucăm bine. E imaginea noastră.

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev 

2-11este golaverajul lui Dinamo Kiev în ultimele patru meciuri, din cupele europene și campionatul Ucrainei

Citește și: 

VIDEO Drăguș, gol fabulos pentru Standard » I-a impresionat pe belgieni

Laszlo Boloni, supărat pentru ce a pățit la Metz: „Ești ca un boxer care încearcă să evite loviturile, dar tot iei una în față. Și asta mă enervează”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
costeltudor
costeltudor  •  04 Septembrie 2022, 19:08

Mirciulica , lasă jucătorii , spune cum stai cu “ mălaiul” ?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  04 Septembrie 2022, 18:20

...nea luce ...ucraina te vrea ...nu ceda ...

ortega
ortega  •  04 Septembrie 2022, 15:02

O fi început nea Mirciu să se scape pe el pe bancă ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează