INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAN

Mohamed Salah a primit verdictul în privința accidentării suferite la Cupa Africii pe Națiuni

Mohamed Salah în tricoul Egiptului / Foto: www.thisisanfield.com
Mohamed Salah în tricoul Egiptului / Foto: www.thisisanfield.com

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 10:00 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 11:09

Liverpool și naționala Egiptului au primit o veste foarte bună în privința accidentării suferite de starul Mohamed Salah (31 de ani) la Cupa Africii pe Națiuni.

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că din cauza accidentării suferite la mușchiul ischiogambier, Salah va rata meciul de luni al Egiptului împotriva Capului Verde și partida din optimile de finală, dacă „faraonii” vor trece de faza grupelor.

Adrian Mititelu s-a răzgândit! Mesaj la 4 dimineața despre Giovanni Costantino: „A comis-o grav, dar mi-am asumat lipsa de experiență. Nu va fi demis”
RAPID - FCU CRAIOVA 4-3
Adrian Mititelu s-a răzgândit! Mesaj la 4 dimineața despre Giovanni Costantino: „A comis-o grav, dar mi-am asumat lipsa de experiență. Nu va fi demis”

Astfel, selecționerul Rui Vitoria se va putea baza pe cel mai bun jucător al său din faza sferturilor Cupei Africii pe Națiuni, dacă Egiptul va reuși să se califice până acolo fără Salah. Anunțul este unul foarte bun și pentru Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool.

”Accidentarea lui Mo Salah, cauzată de o încordare a muschiului ischiogambier, îl va face să rateze două meciuri la Cupa Africii Națiunilor împotriva Capului Verde și în optimile de finală, în cazul în care Egiptul se va califica”, a transmis Federația de Fotbal din Egipt, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano.

Mohamed Salah a primit verdictul în privința accidentării suferite la Cupa Africii pe Națiuni

După două etape, clasamentul grupei B din Cupa Africii pe Națiuni arată în felul următor: 1. Insulele Capului Verde – 6 puncte, 2. Egipt – două puncte, 3. Ghana – un punct, 4. Mozambic – un punct.

Liverpool a tremurat serios

Mohamed Salah a trebuit să iasă de pe teren chiar înaintea pauzei partidei din grupa B cu Ghana (2-2). Absența extremei egiptene a fost aproximată între două și șase săptămâni în funcție de gravitatea leziunii musculare suferite.

Selecționerul Rui Vitoria speră să mai poată conta pe el la CAN 2024. Și Jurgen Klopp era la fel de îngrijorat.

Liverpool ar trebui să se descurce timp de maximum o lună fără golgheterul său. Mohamed Salah nu a jucat decât o repriză vineri seară, în duelul cu Ghana (2-2).

Căpitanul Egiptului s-a accidentat în minutul 45 și a fost înlocuit în prelungirile primei reprize cu Mostafa Fathi, după ieșirea lui ghanezii deschizând imediat scorul.

Jucătorul lui Liverpool a suferit o leziune musculară la piciorul stâng și nu știe dacă va mai juca la CAN 2024. Publicația The Sun scria vineri despre o posibilă absență de minimum două săptămâni și cel mult șase săptămâni!

Emoții mari pentru selecționerul Egiptului

Selecționerul Rui Vitoria spera însă să nu fie vorba despre o problemă gravă și să mai conteze pe Salah și în fazele eliminatorii, evident cu condiția calificării „Faraonilor” din grupe.

Egipt va înfrunta luni naționala Capului Verde, care a furnizat surpriza seriei B, câștigând împotriva reprezentativei Ghanei (2-1). Afectat de accidentare, Salah a fost consolat de colegi și a ieșit tare dezamăgit, și cu capul plecat.

„Sper să nu fie o problemă serioasă, însă acum e prea devreme să estimăm cât îi va lua până se va recupera", spunea antrenorul portughez al Egiptului. Nici Jurgen Klopp nu a primit deloc bine vestea accidentării celui mai bun marcator al său, care a egalat în minutul 90+7 în meciul cu Mozambic din penalty.

Rolul crucial al lui Mohamed Salah

Starul liderului din Premier League are un sezon excelent la echipa de club. A reușit 18 goluri și nouă pase decisive în cele 27 de partide disputate în toate competițiile. La care se adaugă cinci goluri și trei assisturi în cele opt partide bifate la reprezentativa „Faraonilor".

53de goluri a marcat Mohamed Salah în 94 de selecții în naționala Egiptului

Problema medicală acuzată de Salah ar face ca Liverpool să adauge un nume le lista de indisponibili, după Trent Alexander-Arnold, Dominik Szoboszlai, Andy Robertson, Kostas Tsimikas, Thiago Alcantara și Stefan Bajcetic.

VIDEO Jurgen Klopp, supărat pe atmosfera de pe Anfield: „Dacă nu sunteți bine, dați biletul altcuiva”

Citește și: 

Man și Mihăilă , SHOW la Parma în meciul cu Sampdoria » Ambii au marcat
PARMA
Man și Mihăilă , SHOW la Parma în meciul cu Sampdoria » Ambii au marcat
Probleme pentru Rapid: un titular a acuzat probleme medicale » Ce spune Bergodi
RAPID - FCU CRAIOVA 4-3
Probleme pentru Rapid: un titular a acuzat probleme medicale » Ce spune Bergodi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează