INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Un „colos” din Europa, de vânzare! Miliardarul rus cumpărase clubul în 2011 cu un euro

Dmitry Rybolovlev, în 2022, la un antrenament al monegascilor
Dmitry Rybolovlev, în 2022, la un antrenament al monegascilor

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 12:38 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 12:53

Monaco este de vânzare. Miliardarul rus Dmitry Rybolovlev (57 de ani) vrea să obțină o sumă importantă pentru clubul francez. În 2011, acesta a cumpărat clubul pentru un euro, după ce echipa retrogradase în Ligue 2 și l-a salvat de la faliment.

Echipa antrenată de Adolf Hutter este pe locul 4 în Ligue 1, cu 33 de puncte după 18 etape, în scădere față de sezoanele trecute, atunci când se lupta pentru câștigarea campionatului.

Gică Hagi pierde bani în urma vânzării lui Marian Aioani la Rapid » Cine pune mâna pe 15% din sumă
TRANSFER
Gică Hagi pierde bani în urma vânzării lui Marian Aioani la Rapid » Cine pune mâna pe 15% din sumă

Se vinde Monaco » Suma uriașă pe care o poate obține patronul 

Clubul monegasc ar putea fi vândut pentru o sumă importantă. „500 de milioane de euro nu mi s-ar părea neobișnuit, iar un miliard m-ar surprinde, dat fiind contextul economic” , a precizat Pierre Rondeau, specialist în economia sportului, pentru franceinfo.

Rybolovlev este proprietarul clubului Monaco din 2011. Patronul rus a mandatat banca de investiții Raine Group să verifice piața financiară pentru a găsi cumpărători interesați, precizează AP.

Rybolovlev a preluat echipa în momentul în care a retrogradat în liga a doua din Franța. El a investit sute de milioane de euro, iar Monaco a câștigat un campionat în această perioadă și a ajuns într-o semifinală de UEFA Champions League în sezonul 2016-2017.

Miliardarul rus a cumpărat 67% din AS Monaco în 2011, angajându-se să investească cel puţin 100 de milioane de euro în primii patru ani. Monaco a lansat mai mulți fotbaliști în ultimii ani care au ajuns să evolueze la cel mai înalt nivel. Este vorba despre Kylian Mbappe, Thierry Henry sau Aurelien Tchouameni.

În prezent, Monaco are un lot de jucători evaluat la 353,2 milioane de euro, iar cel mai scump jucător este Aleksandr Golovin (30 de milioane de euro).

Citește și alte știri:

Război total Barcelona contra Real! Laporta: „Rușine pe Bernabeu!” » Madridul contraatacă: „Întreaga carieră a lui Xavi e suspectă”

Pretinde că e fiica lui Pele » Se pune problema deshumării legendei fotbalului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează