INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Monchi, talismanul câștigătoarei Europa League. „Sevilla nu e o echipă de fotbal, ci o familie. Greu de învins”

Monchi, director sportiv Sevilla // foto: Guliver/gettyimages
Monchi, director sportiv Sevilla // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 23 august 2020 13:52 / Actualizat duminica, 23 august 2020 13:53

Revenirea directorului sportiv Monchi a adus un trofeu din primul an. Are 10 câștigate cu Sevilla, dintre care șapte europene: „Am simțit încredere și siguranță în ochii jucătorilor”.

FC Sevilla și-a reînnodat seria succeselor în Europa League cu al șaselea trofeu, după finala cu Inter (3-2), de la Köln. Un triumf ce nu putea să nu fie asociat cu Ramón Rodríguez Verdejo, mai cunoscut ca Monchi. „Talismanul”, cum l-a numit Marca, a revenit de la Roma și din primul sezon a restabilit conexiunea aproape mistică avută cu clubul andaluz. 

Directorul sportiv de 51 de ani e la al zecelea trofeu în 18 ani în Nervión, între care șapte europene, primul în 2006 la Eindhoven.

Revoluție cu Lopetegui

„Sevilla nu este o echipă de fotbal, ci o familie. Greu de învins. Din prima zi am simțit încredere și am văzut siguranță în ochii jucătorilor. Norocul e important, poți învinge ori pierde într-o fază, dar trebuie să ajungi să joci finale și să remarci performanța atinsă”, mărturisește Monchi. 

Care în vară, odată cu angajarea antrenorului Julen Lopetegui, aruncat de naționala Spaniei și Real, a remaniat lotul andaluz. Pe parcursul stagiunii au venit 17 jucători, au plecat 28, însă spiritul Sevillei s-a păstrat.

Monchi: „Cupa de la Eindhoven a aprins magia”

„Sunt mândru de acest grup. Acum sunt obosit, dar fericit. Îmi amintesc câte persoane nu se mai află printre noi. De la socrul meu la amici, lume de la carnaval și toți care mi-au dat această forță să înving. Când muncești cu pasiune, obții cele mai bune rezultate. Un vis devenit realitate. 

Prima cupă la Eindhoven a aprins magia și a fost cel mai frumos moment, dar și restul rămân speciale”. Pe 24 septembrie, la Budapesta, Monchi și Sevilla își pot completa vitrina cu Supercupa Europei

178 de milioane de euroa cheltuit Sevilla pentru achiziții în ultimul sezon. Și a vândut jucători de 131 de milioane

21 de meciuri fără înfrângeree seria Sevillei începută pe 16 februarie, în care e inclusă „dubla” cu CFR, 1-1 și 0-0

24 milioane de eurova încasa Sevilla de la UEFA din premiile din Europa League, fără banii din market pool și bilete

Mai multe știri despre Sevilla:

Ce gest impresionant! Căpitanul și antrenorul Sevillei le-au dedicat trofeul lui Puerta și Reyes. „Poarta cerului s-a deschis pentru Regi”

Satisfacție totală pentru Diego Carlos: „Am marcat, am câștigat trofeul și aștept să fiu tată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează