INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

MTS, reacție oficială după jignirea rasistă la adresa lui Șumudică: „Este inacceptabil și de netolerat!”

Articol de GSP - Publicat luni, 11 ianuarie 2021 16:05 / Actualizat luni, 11 ianuarie 2021 16:25

Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului, a avut o primă reacție în scandalul în care a fost implicat Marius Șumudică, fostul antrenor al lui Gaziantep, numit „țigan” în Turcia

Noul oficial al Guvernului României a condamnat declarația rasistă făcută la adresa antrenorului român și vrea că turcul Erman Toroglu să-i prezinte scuze lui Marius Șumudică pentru declarația făcută.

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului: „Românii au adus o valoare imensă sportului turcesc”

„În legătură cu discuțiile generate în spațiul public de incidentul cu implicații negative asupra lumii sportului în care a fost implicat antrenorul român Marius Șumudică, în calitate de ministru al Tineretului și Sportului, dar și de sportiv, afirm cu tărie necesitatea ca acest mediu să fie unul al egalității și sportivității, unde toți factorii implicați să aibă în permanență un dialog constructiv, bazat pe valori comune și pe înțelegere reciprocă.

Niciunul dintre noi, cei care facem parte din această lume, nu trebuie să renunțăm la atitudinea fermă împotriva discursului bazat pe ură, rasism sau discriminare de orice fel. Comportamentul comentatorului turc Erman Toroglu și insultele rasiste și discriminatorii aduse la adresa domnului Marius Șumudică sunt inacceptabile și de netolerat.

Eduard Novak, noul ministru al Sportului e invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO

Este cu atât mai greu de înțeles și de acceptat situația, cu cât sportivii români au adus de-a lungul timpului o valoare imensă sportului turcesc, în special în lumea fotbalului. Fotbaliști români, precum Mircea Lucescu și George Hagi sunt văzuți ca idoli atât de către suporteri, cât și de către mulți jucători turci.

Privesc cu îngrijorare orice incident de natură să amenințe principiile despre care am vorbit și nu pot fi de acord cu manifestările care le nesocotesc, indiferent de sursa care le generează, de cei împotriva cărora sunt îndreptate sau de contextul în care apar. 

Consider că un prim pas important în remedierea acestei situații nefericite ar trebui să vină din partea comentatorului turc, prin prezentarea unor scuze care să demonstreze că acesta regretă insultele aduse antrenorului român”, a fost mesajul lui Eduard Novak, postat pe Facebook

VIDEO Marius Șumudică s-a despărțit de Gaziantep

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Marius Șumudică, prima reacție după ce s-a despărțit de Gaziantep: „Sunt ușurat”

Ioanițoaia, după derapajul rasist la adresa lui Șumudică: „Teamă mi-e că, obișnuiți să fim jigniți, vom suporta și ofensa lui Toroglu fără să clipim”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  12 Ianuarie 2021, 08:23

Cazul Coltescu a facut inconjurul intregului mapamod dar cand Sumudica, un roman, este jignit grosolan, fara putinta de a se reinterpreta cuvintele, oficialii nostri tac in mod perfid. Niste ***, golani dezbracati de orice orgoliu, nu doar prosti gramada. Daca asta patea un ungur scandalul era cat casa pe cand asa, stati sa mai vedem, sa mai auzim, sa ne mai zica. Conducatori de ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

4078646022162880
Marius Fazecas  •  12 Ianuarie 2021, 02:48

Bravo d-ul ministru. Că ai postat pe Facebook! La cât ești de cunoscut... Se uită UEFA, FIFA, turcii, organizațiile anti-rasism pe pagina ta de Facebook! Era greu o conferință? ????

5640124639346680
Monica Anette  •  11 Ianuarie 2021, 19:25
Postat de Monica Anette pe 11 Ianuarie 2021, 19:23

Monica Anette Felicitari pentru justa implicare ! Apreciez daca o adresa oficiala va fi inaintata, dupa cum este firesc, omologilor dvs. din Turcia cat si Ministerului Afacerilor Externe Turc si Ambasadei Romane din Turcia, cu rugamintea de a incepe demersurile oficiale in vederea obtinerii unui raspuns oficial din partea autoritatilor turce care sa mentioneze modul de solutionare si masurile luate efectiv !!! Multumesc !!!

Felicitari lui Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului, pentru justa implicare ! Apreciez daca o adresa oficiala va fi inaintata, dupa cum este firesc, omologilor dvs. din Turcia cat si Ministerului Afacerilor Externe Turc si Ambasadei Romane din Turcia, cu rugamintea de a incepe demersurile oficiale in vederea obtinerii unui raspuns oficial din partea autoritatilor turce care sa mentioneze modul de solutionare si masurile luate efectiv !!! Multumesc !!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează