INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Șeful lui PSG, probleme cu legea » Judecătorii francezi analizează cazul în care acesta este acuzat că ar fi răpit și torturat un om de afaceri

Nasser Al-Khelaifi, președinte PSG. 
Foto: Imago
Nasser Al-Khelaifi, președinte PSG. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 28 februarie 2023 13:27 / Actualizat marti, 28 februarie 2023 15:21

Trei judecători din capitala Franței, Paris, vor analiza speța în care Nasser Al-Khelaifi (49 de ani), președintele celor de la PSG, este acuzat că ar fi răpit și ar fi torturat un om de afaceri franco-algerian, Tayeb Benabderrahmane, scrie AS. 

Tayeb Benabderrahmane ar fi depus în anul 2022 o plângere în care denunța sechestrarea sa și plasarea, ulterior, în arest la domiciliu, de către Al-Khelaif, acuzații pe care șeful lui PSG le neagă. 

Are ruptură și e OUT o lună! » Veste proastă pentru Dan Petrescu
CFR Cluj
Are ruptură și e OUT o lună! » Veste proastă pentru Dan Petrescu

Maïtres Romain Ruiz și Gabriel Vejnar, avocații lui Benabderrahmane, s-ar fi arătat încântați de decizia luată de clientul lor, după ce aceștia au vorbit timp de luni de zile în legătură cu acest caz, blamând lentoarea cu care justiția franceză analizează speța. 

Nasser Al-Khelaifi, președintele lui PSG, investigat pentru că ar fi răpit și sechestrat un om de afaceri franco-algerian 

Motivul pentru care Tayeb Benabderrahmane ar fi fost răpit, torturat și sechestrat timp de nouă luni și jumătate în capitala Qatarului, Doha, este pentru că acesta ar fi deținut documente compromițătoare împotriva lui Nasser Al-Khelaifi și rolul său în coruperea FIFA, pentru ca statul din Golf să câștige dreptul de a organiza Mondialul din 2022. 

Dar și despre cum beinSports, companie media condusă chiar de Al-Khelaifi, ar fi plănuit să obțină drepturile de televizare ale Mondialelor din 2026 și 2030 pentru Orientul Mijlociu. AS mai scrie că Nasser Al-Khelaifi ar fi fost deja audiat de autoritățile franceze și ar fi fost achitat de oamenii legii din Franța, grație relației pe care o are cu Jerome Valcke, un fost secretar general al FIFA. 

„Tayeb B. avea documente secrete compromițătoare legate de Nasser Al-Khelaifi și de rolul lui NAK în coruperea FIFA în decembrie 2010, când Qatarul a câștigat dreptul de organiza Mondialul din 2022”, scria cotidianul francez Liberation, în septembrie 2022. 

Tamim bin Hamad-Thani, emirul Qatarului, ar fi aprobat planul 

Omul de afaceri ar fi fost eliberat de-abia după ce a predat acele documente chiar avocaților lui Al-Khelaifi. Un acord confidențial care îi interzice să vorbească despre acest subiect. În caz contrar, ar urma să plătească 5 milioane de euro. 

Planul împotriva lui Tayeb B. ar fi fost aprobat chiar emirul Qatarului, Tamim bin Hamad -Thani, care a vrut să evite un scandal înaintea turneului final. Protejându-l, în același timp, pe Al-Khelaifi, un apropiat al lui Al-Thani. 

VIDEO. Rezumat: Olympique Marseille - PSG 0-3 

Citește și: 

Noel Le Graet a demisionat din funcția de președinte al Federației Franceze de Fotbal

Cristiano Ronaldo NU a votat pentru premiul „The Best” + Fanii portughezului au luat foc în social media: „Lipsă de respect!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close