INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Se retrage de la națională sau continuă până la Euro? Luka Modric ia duminică marea decizie: „Deocamdată, vreau doar aurul Ligii Națiunilor”

Se retrage de la națională sau continuă până la Euro? Luka Modric ia duminică marea decizie. Foto: Imago Images
Se retrage de la națională sau continuă până la Euro? Luka Modric ia duminică marea decizie. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 15:53 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 15:53

În vârstă de 37 de ani, Luka Modric a fost cel mai bun jucător în semifinala Nations League contra Olandei (4-2 la penaltyuri). Batavul Rafael van der Vaart (40 de ani) știe de ce căpitanul Croației poate fi la înălțime și la vârsta lui: „E preocupat doar de fotbal. Când noi mergeam după antrenamente la restaurant, el se ducea acasă să doarmă”.

„Am ieșit afară să vedem gazonul înaintea încălzirii și nu ne-a venit să credem cât de mulți fani croați erau deja în tribune. Mă bucur că i-am făcut fericiți, pentru că ei sunt puterea noastră”, le-a spus Luka Modric reporterilor de la Sportske Novosti. 20.000 de suporteri ai roș-albilor au fost miercuri seară pe De Kuip din Rotterdam și toți i-au scandat numele căpitanului.

Luka Modric i-a șocat pe olandezi în semifinala Nations League: „Lasă-mă să-ți văd pașaportul!”
ȚĂRILE DE JOS - CROAȚIA 2-4
Luka Modric i-a șocat pe olandezi în semifinala Nations League: „Lasă-mă să-ți văd pașaportul!”

Ronald Koeman s-a înclinat în fața lui Luka Modric: „I-am zis: «Felicitări! Un meci mare»”

A fost ales încă o dată omului meciului. Datorită lui, „Vatreni” au câștigat semifinala Nations League în fața Țărilor de Jos, învingând-o chiar la ea acasă cu 4-2 după prelungiri. Gol, assist și penalty provocat, Modric a impresionat. Spre sfârșit, înlocuit în minutul 119, a fost ovaționat și de fanii olandezi. De un stadion întreg.

Ronald Koeman s-a înclinat în fața lui. După ce a fost schimbat, selecționerul batavilor l-a privit cu admirație. „I-am zis: «Felicitări! Un meci mare» Are 37 de ani și încă joacă atât de bine 120 de minute, merită aplauze”.

Luka Modric: „Dragostea pentru fotbal, iată forța care mă împinge înainte!”

La flash-interviul pentru NOS, postul public de televiziune al Țării Lalelelor, reporterul i-a cerut în glumă să-i arate pașaportul pentru a fi sigur că data nașterii e corectă. „Este incredibil să ai 37 de ani și să joci și să alergi așa până în minutul 119”, i-a explicat jurnalistul. „O să ți-l arăt mai târziu”, i-a replicat râzând căpitanul Croației.

Ce îl păstrează încă în formă și la acest nivel? „Dragostea pentru fotbal. Iubesc fotbalul și mă bucur de ceea ce fac. Această dragoste e forța care mă împinge mereu înainte”.

Rafael van der Vaart: „E ușor să joci fotbal alături de Luka Modric. Inuman de bun”

În studioul NOS, Rafael van der Vaart, fostul mare jucător al Oranje, vicecampion mondial în 2010, a vorbit despre Modric, pe care l-a avut coleg la Tottenham. „Explicația longevității lui nu e dificil de descifrat. E foarte profesionist, preocupat numai și numai de fotbal. Când noi mergeam uneori după antrenamente la restaurant, el se ducea acasă să doarmă, să se odihnească”.

L-a descris pe Luka drept „teribil de bun. Eu jucam ca număr 10 și, cu el în spate, nu aveam nicio grijă. Sincer, Modric m-a făcut mare la Spurs. E foarte ușor să joci fotbal alături de Luka. Inuman de bun”.

Luka Modric: „Am parcurs doar jumătate de drum”

Duminică seară, după finala Nations League, va spune dacă va continua la națională încă un an, până la Euro 2024, sau se va retrage imediat. „Am spus deja că voi anunța decizia după acest turneu”, a confirmat Modric. „Deocamdată, nu mă interesează decât Liga Națiunilor. Am parcurs doar jumătate de drum și am venit aici pentru a cuceri aurul”. 

VIDEO. Enes Sipovic, despre importanța echipei naționale pentru un fotbalist: „Cel mai bun exemplu este Modric”

Citește și:

Cine e noul fotbalist de la FCSB » 3 calități și 3 defecte

Schimbări în lotul final al lui Săndoi pentru European » Ce jucători ratează turneul final

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează