INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA GOLFULUI

VIDEO + FOTO Nebunie de meci pentru Istvan Kovacs în finala Cupei Golfului » 3 penalty-uri, momente de confuzie și un gol validat de VAR în minutul 120+2

Istvan Kovacs (38 de ani) a avut parte de un meci nebun în finala Cupei Golfului dintre Irak și Oman. Gazdele din Irak s-au impus cu 3-2, reușita decisivă venind în minutul 120+2. +9   FOTO
Istvan Kovacs (38 de ani) a avut parte de un meci nebun în finala Cupei Golfului dintre Irak și Oman. Gazdele din Irak s-au impus cu 3-2, reușita decisivă venind în minutul 120+2.

Articol de GSP - Publicat joi, 19 ianuarie 2023 21:05 / Actualizat joi, 19 ianuarie 2023 21:12

Istvan Kovacs (38 de ani) a avut parte de un meci nebun, cu trei penalty-uri dictate, în finala Cupei Golfului dintre Irak și Oman. Gazdele din Irak s-au impus cu 3-2, reușita decisivă venind în minutul 120+2. Partida a fost marcată de incidentele reprobabile petrecute în fața stadionului, înainte de start.

Irakul nu mai găzduise o finală a Cupei Golfului dinanul 1979. Astăzi, înaintea disputei cu Oman, mii de persoane s-au înghesuit la porțile stadionului Basra International, cu o capacitate de 65.227 de locuri. Au existat și victime, doi morți și peste 80 de răniți din rapoartele preliminare.

De necrezut! Unde lucrează în prezent Claudiu Răducanu » „Blocnotes” s-a recăsătorit, după ce fosta nevastă i-a luat banii
INEDIT
De necrezut! Unde lucrează în prezent Claudiu Răducanu » „Blocnotes” s-a recăsătorit, după ce fosta nevastă i-a luat banii

Istvan Kovacs, finală incredibilă în Cupa Golfului

Istvan Kovacs a fost delegat să conducă finala și a avut parte de multă acțiune. Arbitrul român a dictat trei lovituri de la 11 metri. Oman a beneficiat de două în timpul regulamentar, prima ratată de Jameel Al Yahmadi în minutul 82, a doua transformată de Salaah Al Yahyaei în minutul 90+10.

+5 FOTO

Faza din prelungiri a oferit momente de confuzie. Alai Ghasem l-a călcat pe gleznă în careu pe Al Aghbari. Penalty clar, însă „centralul” n-a observat infracțiunea. A lăsat jocul să meargă, inclusiv executarea unei lovituri libere. A fost chemat ulterior să revadă faza la monitorul VAR și a întors decizia.

Cele două reprize adiționale au fost și mai ofertante. Attwan a dus Irakul în avantaj în minutul 116, din cel de-al treilea penalty, dar oaspeții finalei nu au cedat. În minutul 119, Al Malki părea să împingă disputa spre loviturile de departajare.

Ca dramatismul să fie complet, ultima acțiune a adus reușita lui Younnes, analizată zeci de secunde în camera VAR pentru un presupus ofsaid. Câțiva milimetri au făcut ca trofeul să rămână în Irak! Este al patrulea triumf din istoria națiunii în Cupa Golfului. 

FINAL: Iraq - Oman 3-2, finala Cupei Golfului

  • Au marcat: Bayesh '24, Attwan '116 (pen.), Younnes '120+2 / Al Yahyaei '90+10, Al Malki '119

Irak: Hachim - Ghasem, Atiyah, Nadhim, Ismael - Kareem, Al Ammari - Ali, Attwan, Bayesh - Hussein 
Selecționer: Jesus Casas Garcia 

Oman: Al Mukhaini - Durbein, Al Khamisi, Al Musalami - Al Aghabari, Al Saadi, Al Yahmadi - Al Yahyaei - Al Sabhi, Al Alawi 
Selecționer: Branko Ivankovic

VIDEO. Adrian Mititelu, poveste cu Istvan Kovacs din vremea Cooperativei: „Am avut mici chestii cu el, toți îmi sugerau să fac ceva”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Momentul în care viața lui Haaland s-a schimbat pentru totdeauna: „În noaptea aceea lucrurile au luat-o razna. Mi-am zis: «OK, acum ce urmează?»”

VIDEO Răzvan Lucescu, la fel de furios și după victorie în Grecia: „Poate că sunt nebun, dar mi-au furat campionatul și Cupa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
gicab
gicab  •  19 Ianuarie 2023, 22:59
Postat de lupu68 pe 19 Ianuarie 2023, 22:20

Niciodata respect, cel mult doar mila, pentru un om care, sub masca probitatii profesionale, a legalizat hotia si a permis aparitia unei clone sinistre, calcand in picioare istoria ros-albastra! Rusine pentru epoletii pe care ii poarta!

Daaa... au mers prin Europa și au luat câte zece câte cinci...

lupu68
lupu68  •  19 Ianuarie 2023, 22:20
Postat de gicab pe 19 Ianuarie 2023, 22:05

Respect Talpan

Niciodata respect, cel mult doar mila, pentru un om care, sub masca probitatii profesionale, a legalizat hotia si a permis aparitia unei clone sinistre, calcand in picioare istoria ros-albastra! Rusine pentru epoletii pe care ii poarta!

gicab
gicab  •  19 Ianuarie 2023, 22:05

Respect Talpan

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close