INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Elogii pentru alt „tricolor” marcator în Serie B ales omul meciului » „Golul său a fost de ajuns pentru victorie!”

Ionuț Nedelcearu a rezistat forcingului celor de la Lecco / Foto: Imago
Ionuț Nedelcearu a rezistat forcingului celor de la Lecco / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2024 14:42 / Actualizat luni, 11 martie 2024 16:19

Ionuț Nedelcearu (27 de ani), fundașul lui Palermo, nu mai înscrisese de două luni și jumătate. Internaționalul român a decis duelul cu Lecco (0-1), printr-o lovitură de cap în minutul 36. „Un gol ce cântărește greu, având în vedere contextul. A reușit apoi să reziste atacurilor gazdelor”, a scris Gazzetta dello Sport, care l-a notat cu 7!

În weekend-ul trecut am avut trei internaționali români pe lista marcatorilor din Serie B. Dacă al doilea gol în acest campionat pentru George Pușcaș, reușit în Venezia - Bari 3-1, nu a contat pentru oaspeți, cel semnat de Ionuț Nedelcearu, tot duminică, a avut aceeași influență decisivă ca golul lui Dennis Man din victoria Parmei (2-1) contra celor de la Brescia.

Declarație de dragoste tulburătoare pentru Jurgen Klopp: „Mi-aș fi dorit să nu fi venit niciodată la Liverpool
ANGLIA
Declarație de dragoste tulburătoare pentru Jurgen Klopp: „Mi-aș fi dorit să nu fi venit niciodată la Liverpool"

Fundașul central al lui Palermo, integralist în confruntarea cu Lecco din deplasare, a izbutit singurul gol (1-0) în minutul 36, finalizând perfect cu capul centrarea lui Claudio Gomes.

Palermo și-a întrerupt o suită negativă de rezultate

Evoluția „tricolorului" a fost elogiată de Gazzetta dello Sport, care i-a acordat nota 7 și l-a desemnat omul meciului, fiind trecut la rubrica „Top": „Un gol care cântărește greu, având în vedere contextul. A reușit apoi să reziste atacurilor gazdelor".

Același calificativ l-a primit și Mirko Pigliacelli (ex-Universitatea Craiova), care a închis poarta echipei rosanera prin intervențiile sigure la ocaziile gazdelor. Palermo a rupt seria de 3 etape fără victorie și a urcat, grație victoriei, pe al cincilea loc cu 49 de puncte, la 7 de ultimul loc direct promovabil.

Noi încă mai credem în promovarea în Serie A, luptăm până la sfârșit. Mai sunt nouă meciuri și se poate întâmpla orice. Acum ne gândim doar la următorul joc, pentru că vrem și trebuie să câștigăm
Ionuț Nedelcearu, fundaș Palermo

„Pigliacelli a fost unul dintre cei doi eroi ai partidei”

Și Giornale di Sicilia a evidențiat prestația stoperului de 27 de ani: „A deblocat un meci închis care părea sortit să se termine 0-0. Lovitura sa de cap a fost puternică și a reușit să plaseze pe lângă portar mingea în plasă.

Apoi, a obosit la duelurile aeriene cu Inglese și Novakovich. Iar în repriza secundă a avut o degajare groaznică, dar după golul înscris i se iartă orice".

Cotidianul local a punctat că și Pigliacelli a fost decisiv în succesul cu Lecco, ocupanta ultimei poziții în Serie B: „Unul dintre cei doi eroi ai după-amiezii lombarde.

12meciuri consecutive ca integralist are Ionuț Nedelcearu la Palermo în acest campionat. A marcat două goluri în totalul de 1.097 de minute jucate pentru echipa siciliană

Și-a salvat poarta în mai multe ocazii și a reușit o paradă nemaipomenită chiar înaintea pauzei, la lovitura de cap a lui Inglese. Apoi, Pigliacelli a fost ajutat și de intervențiile colegilor".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Messi a fost vedeta serii la gala Premiilor Oscar de la Los Angeles. Ce rol a jucat în filmul „Anatomia unei căderi”!
SUA
Messi a fost vedeta serii la gala Premiilor Oscar de la Los Angeles. Ce rol a jucat în filmul „Anatomia unei căderi”!
Ce a simțit Ladislau Boloni după a doua victorie la rând în Ligue 1 + Ce l-a nemulțumit la evoluția lui Metz
FRANȚA
Ce a simțit Ladislau Boloni după a doua victorie la rând în Ligue 1 + Ce l-a nemulțumit la evoluția lui Metz

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează