INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Newcastle, apel către fani: „Nu mai veniți la stadion îmbrăcați în haine arăbești!”

Suporter al celor de la Newcastle
Foto: Imago
Suporter al celor de la Newcastle Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 20:19 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 21:19

La primul meci din „era arabă” pentru Newcastle, mai mulți fani au venit la stadion îmbrăcați în haine arăbești, precum „șeicii” care patronează acum clubul englez. Oficialii clubului au emis un comunicat prin care îi roagă pe suporteri să renunțe la gest.

În urma mai multor voci care susțin că gestul suporterilor poate fi interpretat ca unul rasist și ofensator, clubul a emis un comunicat prin care îi roagă pe aceștia să renunțe la hainele arăbești.

„Newcastle United le cere în mod cordial suporterilor să se abțină din a purta haine tradițional arăbești sau accesorii de purtat pe cap provenite din Orientul Mijlociu, dacă nu le poartă în mod obișnuit. Nimeni din cadrul noii conduceri nu a fost ofensat în niciun fel de ținuta fanilor care au ales să sărbătorească în acest mod. 

Acest gest a fost interpretat ca unul pozitiv și de bun venit. Cu toate acestea, există posibilitatea ca aceste ținute să fie necorespunzătoare din punct de vedere cultural și riscă să îi ofenseze pe alții. 

Toți vizitatorii sunt încurajați, ca de obicei, să poarte ceea ce se obișnuiește în cultura sau religia lor”, au postat cei de la Newcastle într-un comunicat oficial.

+7 FOTO

Newcastle a rămas fără antrenor

Eșecul de zilele trecute, 2-3 cu Tottenham a fost ultimul meci al lui Steve Bruce (60 de ani) pe banca „coțofenelor”, care a fost demis chiar la partida cu numărul 1000 a carierei sale.

Astăzi, conducerea grupării a anunțat oficial că alb-negrii s-au despărțit de Bruce, care va fi despăgubit cu 8 milioane de lire. În locul lui, a fost numit Graeme Jones. Interimar, pentru meciul cu Crystal Palace, de sâmbătă.

Potrivit presei britanice, portughezul Paulo Fonseca, 48 de ani, liber de contract, ultima oară la AS Roma (2019-2021), ar fi favorit să devină noul manager. Lista este însă lungă, incluzându-i pe Frank Lampard, Lucien Favre, Antonio Conte, Roberto Martinez, Steven Gerrard și Graham Potter.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Boicotul Europei: peste 12 federații vor să se retragă de la FIFA! FRF: „Ar deveni o formă de sclavagism”

Benzema concurează la Balonul de Aur, dar a început azi procesul contra lui. Riscă 5 ani de închisoare!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
albalbastru72
albalbastru72  •  21 Octombrie 2021, 04:10

Ce sa spun,ii ofenseaza pe arabi dar banii lor sint buni.

bazinga
bazinga  •  20 Octombrie 2021, 21:24

Traiasca islamul !Englezii isi merita soarta ! Natie splata pe creier!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează