INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ȘAHTIOR - REAL MADRID 0-5

Benzema concurează la Balonul de Aur, dar a început azi procesul contra lui. Riscă 5 ani de închisoare!

Benzema e acuzat de complicitate la șantaj în „cazul Valbuena”
Benzema e acuzat de complicitate la șantaj în „cazul Valbuena”

Articol de - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 12:30 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 13:08

Karim Benzema, 33 de ani, 11 goluri și 8 assisturi în 11 meciuri la Real Madrid în această toamnă, se confruntă cu o mare problemă în afara gazonului. 

  • Benzema e acuzat de complicitate la șantaj în „cazul Valbuena”, proces care a început astăzi și durează două zile la Versailles;

Dacă Balonul de Aur ar fi fost oferit de France Football doar pentru a doua jumătate a anului, nu s-ar mai fi întrebat nimeni cine câștigă trofeul. Un jucător s-a ridicat deasupra tuturor în ultimele luni. Karim Benzema.

„Benzema e lumina care ghidează Real Madrid"

Atacantul în vârstă de 33 de ani, încă un gol și încă o pasă decisivă la Real Madrid la 5-0 cu Șahtior, are numai în această toamnă 11 reușite și 8 assisturi pentru „blancos" în 11 meciuri jucate în toate competițiile. Cotidianul AS a titrat: „Benzema este lumina care ghidează Real 365 de zile pe an".

Și Karim a jucat bine și la națională în această perioadă: 4 goluri la Euro, două în Final 4-ul Ligii Națiunilor, competiție pe care a și câștigat-o cu Franța.

Benzema l-a sfătuit pe Valbuena să plătească 150.000 de euro

Benzema are însă o problemă. Procesul în „cazul Valbuena" a început astăzi la Versailles, lângă Paris, va dura două zile, iar căpitanul lui Real este și el acuzat de complicitate la șantaj. Riscă o amendă de 75.000 de euro și, ce e mai rău, poate fi condamnat la 5 ani de închisoare.

Favoritul surpriză al brazilianului Ronaldo la Balonul de Aur: „E cel mai bun din lume! Merită să câștige, nu credeți?”
BALONUL DE AUR
Favoritul surpriză al brazilianului Ronaldo la Balonul de Aur: „E cel mai bun din lume! Merită să câștige, nu credeți?”

Pe 6 octombrie 2015, în cantonamentul de la Clairefontaine, KB9 l-a sfătuit pe Mathieu Valbuena, colegul său printre „les bleus", să accepte să plătească 150.000 de euro. 

Cât îi cereau cei care încercau să-l șantajeze pe atacantul lui Lyon (la acea vreme, evolua la OL; acum e la Olympiakos) cu un filmuleț intim în care apăreau el și soția sa. Unul dintre suspecți era Karim Zenati, prieten din copilărie al jucătorului de la Real.

Benzema concurează la Balonul de Aur, dar a început azi procesul contra lui. Riscă 5 ani de închisoare!
Karim Benzema, unul dintre jucătorii exponențiali de la Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages

„Procesul împotriva lui Benzema este absurd"

Pe 4 noiembrie 2015, Benzema a fost arestat și ținut o noaptea la secția de poliție din Versailles. Avocații săi îl consideră nevinovat. „Procesul împotriva sa este absurd", a declarat Sylvain Cormier, în timp ce Antoine Vey a susținut că „nu există niciun element material care să-l implice direct".

Din cauza acestui scandal, Karim a fost exclus aproape șase ani din lot, ratând Euro 2016 și CM 2018. A revenit la "cocoși" la CE 2020.

290 de goluria marcat Karim Benzema în 570 de partide jucate în 12 ani la Real Madrid

TOP 5 GOLGETERI ALL-TIME LA REAL

  1. Cristiano Ronaldo 450 
  2. Raúl González 323 
  3. Alfredo Di Stéfano 308 
  4. Santillana 290 - Karim Benzema 290

Citește și: 

Presa din Spania anunță marea „bombă”: pe cine a recomandat Cristiano Ronaldo ca antrenor la Manchester United!

Borussia Dortmund a suferit cea mai severă înfrângere din istoria participărilor în Ligă! Antrenorul abia și-a găsit cuvintele

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează