INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NEWCASTLE

OFICIAL Primul mare transfer pentru bogații de la Newcastle » 42 de milioane de euro și „coțofenele” l-au întors din drumul spre Londra!

Bruno Guimaraes, în duel cu Neymar / FOTO: Imago-Images
Bruno Guimaraes, în duel cu Neymar / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 ianuarie 2022 18:53 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2022 19:05

Newcastle l-a transferat de la Lyon pe internaționalul brazilian Bruno Guimaraes (24 de ani), în schimbul sumei de 42 de milioane de euro.

Newcastle a dat prima mare lovitură a iernii. Clubul condus de miliardarii din Arabia Saudită a obținut semnătura mijlocașului central Bruno Guimaraes, un internațional brazilian pe care l-a dorit cu insistență și Arsenal. „Tunarii” nu au putut concura cu oferta „coțofenelor”.

Giovanni, decis să facă și transferul lui Man pe ultima sută, după ce a rezolvat cu Mihăilă: „Cum a fost cu Contra și Mutu”
Parma
Giovanni, decis să facă și transferul lui Man pe ultima sută, după ce a rezolvat cu Mihăilă: „Cum a fost cu Contra și Mutu”

Newcastle l-a transferat pe Bruno Guimaraes

Bruno Guimaraes este un mijlocaș central defensiv de 1,82 metri. Are o mobilitate bună și o tehnică peste media postului, caracteristică firească pentru un fotbalist brazilian. 

Prestațiile constant bune de la Lyon l-au transformat într-o soluție și pentru prima reprezentativă a Braziliei. A debutat în finalul anului 2020 și a strâns 3 partide, fiind chemat și la actuala acțiune, din preliminariile Campionatului Mondial. 

Bruno Guimaraes a semnat un contract valabil 4 sezoane și jumătate cu Newcastle. Va purta tricoul cu numărul 39. Acesta are o semnificație specială, fiind numărul pe care îl avea taxiul condus de tatăl lui, în copilărie.

Bruno este un talent imens. A fost una dintre principalele ținte din această perioadă, sunt fericit că am reușit să obținem semnătura lui. Forța grupului crește semnificativ, el fiind deja pregătit să joace. Nu am niciun dubiu că suporterii noștri îl vor primi cum se cuvinte. Abia așteptăm să revină de la echipa națională
- Eddie Howe, manager Newcastle

VIDEO Cele mai bune momente ale lui Bruno Guimaraes în tricoul lui Lyon

Newcastle, iarnă tumultoasă pe piața transferurilor

Bruno Guimaraes este doar al treilea transfer al iernii pentru Newcastle, deși clubul a încercat foarte multe piste, abandonate ulterior în fața sumelor considerate inacceptabile cerute de cluburi. „Coțofenele” au adus câte un om important în fiecare departament. 

Cronologic, primul a sosit fundașul dreapta Kieran Trippier (31 de ani), de la Atletico Madrid, pentru 15 milioane de euro. A urmat achiziția lui Chris Wood (30 de ani), vârful lui Burnley, o rivală din lupta pentru evitarea retrogradării.

2este locul ocupat de Bruno Guimaraes în clasamentul celor mai scumpi fotbaliști transferați de Newcastle. Lider este Joelinton, adus în sezonul 2019/2020 pentru 44 de milioane de euro

Citește și alte știri din fotbalul european: 

UPDATE E oficial: Liverpool a transferat un jucător cu 45 de milioane de euro

Coleg român pentru Ianis Hagi! Semnează pe doi ani cu Rangers

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează