INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Neymar nu este cel mai valoros fotbalist de la PSG! Brazilianul, devansat de doi coechipieri + Cotele lui Ronaldo și Messi

Neymar a disputat 80 de partide pentru PSG // sursă foto: Guliver/gettyimages +38   FOTO
Neymar a disputat 80 de partide pentru PSG // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 09 iunie 2020 08:49

Un studiu CIES (Centrul Internațional pentru Studii Sportive) l-a plasat pe Neymar (28 de ani) sub colegii Marquinhos (26) și Kylian Mbappe (21), din punct de vedere al cotei de piață.

Potrivit CIES, valoarea curentă a lui Neymar este de 82 de milioane de euro. Sumă mult sub cele 222 de milioane plătite de PSG către Barcelona în 2017. Cu atât mai surprinzător este faptul că fundașul central brazilian al echipei, Marquinhos, valorează mai mult! 89 de milioane de euro.

69 de goluri și 39 de pase decisivea reușit Neymar pentru PSG, în 80 de apariții

Mbappe, cel mai valoros fotbalist al lumii

Din studiul realizat, a reieșit faptul că francezul Kylian Mbappe este cel mai valoros fotbalist din lume. Atacantul domină ierarhia, fiindu-i atribuită o valoare de 259 de milioane de euro, conform RMC.

În continuare, au fost poziționați Raheem Sterling de la Manchester City, cu 194.7 milioane, Jadon Sancho (179.1, Borussia Dortmund), Trent Alexander-Arnold (171.1, Liverpool) și Marcus Rashford (152.3, Manchester United).

Surprize în dreptul Barcelonei

Surprinzătoare sunt și valorile atribuite unora dintre fotbaliștii Barcelonei. În a 8-a poziție în top se află Antoine Griezmann, cotat la 134 de milioane de euro, sumă mai mare decât cele 120 de milioane plătite de „catalani” către Atletico în schimbul lui. Apoi, Lionel Messi ar valora doar 100 de milioane de euro, totalul „mic” fiind cauzat de vârsta înaintată a argentinianului (va împlini 33 de ani luna aceasta) și de faptul că mai are doar un an în contractul cu Barcelona.

Mult mai jos poate fi zărit și Cristiano Ronaldo, cu o cotă de 62 de milioane de euro. Încă imensă, pentru cei 35 de ani ai săi.

GALERIE FOTO. Imagini de colecție din istoria Barcelonei

Gică Popescu pe vremea când juca la Barcelona
+34 FOTO

VIDEO. Pele reaprinde marea discuție: „Cristiano Ronaldo, fotbalistul numărul 1 în lume!”

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Dezvăluiri din interiorul lui Real Madrid » Omul cu puteri depline în vestiar care s-a certat cu Sergio Ramos: „Nu sunt la dispoziția lui”

Juventus a căzut de acord cu atacantul rivalei din Serie A!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează