INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Neymar a intrat în istoria lui PSG, după startul fulminant de campionat

Neymar/ foto Imago Images
Neymar/ foto Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 11 septembrie 2022 09:26 / Actualizat duminica, 11 septembrie 2022 09:41

Neymar a marcat singurul gol din victoria lui PSG cu Brest, scor 1-0, într-un meci din etapa #7 din Ligue 1.

După reușita cu numărul 8 din acest sezon de Ligue 1, Neymar a intrat în istoria lui PSG. A ajuns la 110 goluri și a devenit al patrulea marcator din istoria clubului, devansând-ul pe Pauleta.

Ce performanță! Xavi și Barcelona au egalat recordul uluitor stabilit de Zinedine Zidane la Real Madrid
LA LIGA
Ce performanță! Xavi și Barcelona au egalat recordul uluitor stabilit de Zinedine Zidane la Real Madrid

Neymar este depășit de Zlatan Ibrahimovic (156 de goluri), Kylian Mbappe (180 de goluri) și Edinson Cavani (200 de goluri).

Neymar, decisiv în PSG - Brest 1-0

Neymar putea deschide scorul cu Brest încă din minutul 11, dar șutul său a ocolit de puțin poarta adversă. Parizienii puteau obține un avantaj important în minutul 16, când arbitrul l-a eliminat pe Melou. VAR-ul a intervenit și l-a ajutat pe „centralul” Jeremie Pignard să ăși schimbe decizia și să anuleze cartonașul roșu.

PSG a continuat să atace și în cele din urmă a deschis scorul prin Neymar, în minutul 30. Brazilianul a primi o pasă peste apărarea lui Brest, de la Messi, a preluat cu dreptul și a șutat cu stângul la colțul lung.

Brest a avut  șansa să egaleze în repriza secundă, dar Slimani a ratat un penalty în minutul 70. Donnarumma a ghicit colțul și a respins în lateral. După victoria cu Brest, PSG a ajuns la 19 puncte și a urcat pe primul loc. Marseille are același număr de puncte, dar un golaveraj mai slab.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Bayern a comis-o iar în Bundesliga, dar trimite un puști direct în istorie! A devenit cel mai tânăr marcator din istoria clubului

Momente teribile la Cadiz - Barcelona! Meciul a fost oprit aproape o oră, după ce un fan a făcut infarct » Portarul a fugit după defibrilator, apoi suporterul a fost resuscitat și dus la spital

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
donqhot
donqhot  •  11 Septembrie 2022, 11:19

cum sa intre in istoria PSG pentru ca a devenit al 4lea marcator din istorie? Dupa logica asta era deja in istorie, fiind deja al 5lea marcator..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează