INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA FRANȚEI

Uluitor! Neymar a rupt ghinionul după 967 de zile și 47 de încercări nereușite!

Neymar // FOTO: Guliver/GettyImages +9   FOTO
Neymar // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 01 august 2022 14:49 / Actualizat luni, 01 august 2022 15:16

Brazilianul Neymar a înscris primul gol din lovitură liberă la PSG din 7 decembrie 2019. O reușită splendidă, la vinclu. Și parizienii au început în triumf noul sezon, cucerind Supercupa Franței, 4-0 cu Nantes, meci jucat în Israel, la Tel Aviv. 

Primul meci oficial al lui Christophe Galtier la PSG, Supercupa Franței, jucată la Tel Aviv, e plin de speranțe pentru viitorul apropiat. 

Chiar dacă în apărare mai sunt suficiente detalii de corectat, atacul e exploziv. Multe incursiuni ofensive, multe ocazii, multe goluri împotriva lui Nantes. Și fără Kylian Mbappé, suspendat. 

Mircea Lucescu îl depășește pe Arsene Wenger! Românul se apropie de Sir Alex Ferguson!
LIGA CAMPIONILOR
Mircea Lucescu îl depășește pe Arsene Wenger! Românul se apropie de Sir Alex Ferguson!

Neymar ratase de 47 de ori la rând! 

Trei reușite au atras atenția. 

  • Messi, frumoasă acțiune personală. 
  • Sergio Ramos, cu călcâiul din careul mic. 
  • Neymar, din lovitură liberă. 

Ultimul gol e și mai important, pentru că brazilianul nu mai înscrisese din lovitură liberă directă de doi ani și jumătate. 

Mai exact, a notat L'Équipe, din 7 decembrie 2019, de la 3-1 cu Montpellier, în deplasare. De 967 de zile. După ce greșise de 47 de ori această execuție! 

Neymar, procent mic de reușită: 9,42%! 

Neymar a pictat duminică seară traseul mingii, aproape de vinclu, dar nu este un specialist. Chiar deloc. În ultimii nouă ani, a avut 138 de tentative, la Barcelona și PSG, marcând numai 13 goluri. Un procent de reușită de 9,42%! 

  • Barcelona (37 de încercări, 5 goluri: 13,5%). 
  • PSG (101 de lovituri, 8 goluri: 7,92%). 

125de lovituri libere a ratat brazilianul în nouă ani, la Barcelona și Paris SG, în toate competițiile

102goluri a înscris atacantul sud-american în tricoul parizienilor din 2017 (a jucat 145 de meciuri)

Neymar, din lovituri libere

  • 8 goluri la Paris SG 
  • 5 goluri la Barcelona 
  • 4 goluri la naționala Braziliei 
  • 3 goluri la Santos 

 Neymar: „Vorbesc fără să știe ce se întâmplă"

După 4-0 cu Nantes, în care a marcat două goluri, al doilea din penalty, Neymar s-a supărat când reporterul de la Prime Video l-a întrebat dacă vom vedea un Messi renăscut la PSG. 

„Oamenii vorbesc mult fără să știe ce se întâmplă aici zi de zi. Leo e Leo pentru totdeauna, nu se va schimba, va rămâne jucătorul care face diferența", a răspuns brazilianul, punându-și o dorință: "Speră să fim împreună toți trei și în acest sezon. Dacă Leo, Kylian și cu mine suntem bine, PSG e bine". 

Ultimul Mondial al lui Neymar? 

Neymar a sugerat încă o dată că Mondialul din Qatar ar putea fi ultimul său turneu final. „Vreau să mă concentrez și să mă dedic total, simt că putem ajunge foarte departe. Îmi doresc să joc ca și cum ar fi ultimul meu Mondial", a declarat starul Braziliei. "Chiar va fi ultimul meu Mondial? Nu știu. Nu garantez că voi mai juca altul". 

Ashraf Hakimi, fluierat. Susține Palestina

O reacție așteptată în cazul Achraf Hakimi. Susținător înfocat al cauzei Palestinei, internaționalul marocan al lui PSG a fost fluierat pe stadionul din Tel Aviv de fiecare dată când a atins mingea. În mai 2021, în timpul ultimei crize din regiune, Hakimi a postat pe rețelele de socializare mesajul "„Free Palestine". 

Israelienii l-au huiduit și anul trecut, la precedenta Supercupă a Franței, Lille - PSG 1-0, disputată tot pe stadionul „Bloomfield".

VIDEO cu golurile | PSG, supercampioana Franței

Citește și: 

Atenție, imagini dure! Gest BARBAR al unui fotbalist din Argentina: a luat-o la pumni pe arbitra partidei!

Trucul anului în fotbal! Faza neverosimilă din Supercupa Germaniei care i-a bulversat pe fotbaliștii lui Bayern

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
catalin.mocanu
catalin.mocanu  •  01 August 2022, 16:54

Neymar nu ar fi prins echipa daca chinezii nu se mișcau repede cu transferul lui Tănase. PSG a încercat, fără succes, sa-l transfere pe golgeterul campionatului nostru. Ideea era sa formeze un careu de vis: Tănase, Moruțan, Messi si Man. Se pare ca vor rămâne cu Neymar si Messi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează