INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII EURO 2020

NORVEGIA - SPANIA // FOTO Lecție de istorie cu Joshua King! Golgeterul Norvegiei are pe spate tatuate chipurile eroilor care au luptat împotriva rasismului

Articol de - Publicat joi, 10 octombrie 2019 12:41

Joshua King (27 de ani, Bournemouth) este spărgătorul de ziduri cu care Norvegia ne amenință. Un jucător puternic, cu o putere de pătrundere extraordinară, capabil să rupă singur defensiva adversă. 

  • Norvegia - Spania se joacă sâmbără, de la ora 21:45, în cadrul Grupei F din care face parte și România. 

Joshua King afirmă: „Eu sunt un jucător de culoare în naționala Norvegiei și sunt tratat ca un norvegian obișnuit datorită acestor oameni”. Este vorba despre Rosa Parks, Nelson Mandela, Martin Luther King și Malcom X. 

De la Rosa Parks la Muhammad Ali 

Atacantul lui Bournemouth simte că întreaga lui forță vine din trecut. Din exemplul dat de-a lungul timpului de eroii care s-au luptat împotriva rasismului. Pe ei îi are tatuați pe spate. Rosa Parks, cea care refuza să îi cedeze în 1955 locul dintr-un autobuz din Montgomery unui bărbat alb, declanșând un protest uriaș în Statele Unite. Martin Luther King jr, cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Nelson Mandela. Malcolm X, una dintre cele mai influente personalități afro-americane. Bob Marley. Muhammad Ali. 

„Ei sunt modele pentru mine, de care sunt mândru” 

„Știm cu toții că noi, cei de culoare, eram tratați diferit. Cândva, eram sclavi, fără niciun drept. Datorită acestor oameni, eu sunt un jucător negru în naționala Norvegiei și sunt tratat ca un norvegian obișnuit, ca un norvegian alb și fără tată din Gambia. Ei sunt modele pentru mine, de care sunt mândru”, spune King într-un interviu pentru Aftenposten. 

+2 FOTO

„Cum m-aș putea plânge eu de ceva?” 

Fotbalistul a vizitat de multe ori Gambia: „Tata mi-a arătat care sunt originile mele, care este familia mea. Tot ce am văzut m-a făcut să mă întreb: «Cum m-aș putea plânge eu de ceva? Cum m-aș putea plânge de ce avem în Norvegia?». Și m-a învățat că nimic nu-mi este făcut cadou în viață. Exact ce vreau să-l învăț și eu pe fiul meu”.  

„Este corpul meu și pot să-mi tatuez ce doresc pe el. Mulți aleg să aibă pe piele tot felul de lucruri care nu înseamnă nimic. Eu am un concept pe corpul meu” 
- Joshua King, atacant Norvegia 

„Am mai mulți bani decât au avut părinții mei pentru a-mi ajuta familia, dar e foarte important să-i explic copilului meu că nimic nu se câștigă ușor. Trebuie să muncească, așa cum au făcut și tatăl, și bunicul lui” 
- Joshua King, atacant Norvegia 

15 goluria înscris Joshua King în 42 de partide jucate la naționala Norvegiei

  • România joacă împotriva Insulelor Feroe în deplasare, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, iar cu Norvegia, pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45.  
  • Meciurile vor fi transmise pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

VIDEO MATCH PREVIEW INSULELE FEROE - ROMÂNIA

VEZI ȘI:

FEROE - ROMÂNIA // VIDEO Reporterul GSP a luat pulsul capitalei Insulelor Feroe: detalii de la Torshavn + imagini din tunelul subacvatic care leagă orașul de aeroport

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
anton40
anton40  •  10 Octombrie 2019, 15:25

Nici daca mi ai da 1 milion de euro nu mi asi tatua indivizii...

dakesis
dakesis  •  10 Octombrie 2019, 14:26

bravo, King! Go Cherries!:)

amicu
amicu  •  10 Octombrie 2019, 13:44

vad ca apare si Bendeac acolo :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează