INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Nouă debutanți în trei meciuri » Campioana Europei se reconstruiește și e liderul grupei!

Italia - Anglia/ foto Imago Images
Italia - Anglia/ foto Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2022 16:00 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 16:36

Selecționerul Roberto Mancini a revoluționat naționala Italiei, neînvinsă în noul ciclu. Gatti și Esposito, ambii veniți din Serie B, au primit „botezul” la Wolverhampton, cu naționala Angliei, scor 0-0.

Dacă tot va urmări și Mondialul din Qatar la televizor, naționala Italiei s-a pus pe reconstrucție, după Finalissima pierdută cu Argentina (0-3). Roberto Mancini folosește meciurile din Nations League pentru a face din mers schimbul de generație. 

Dar selecționerul campioanei Europei obține și rezultate, reușind să remizeze cu Germania (1-1) și Anglia (0-0) și să învingă revelația Ungaria, și e liderul unei grupe foarte tari din Liga A: „Jucăm mai bine decât mă așteptam, însă ratăm ocazii incredibile. În câteva luni vom arăta și mai competitivi".

De ce au avut hemoragie nazală Sorescu și Rațiu » GSP a aflat motivul
ROMÂNIA - FINLANDA 1-0
De ce au avut hemoragie nazală Sorescu și Rațiu » GSP a aflat motivul

Gatti, de la zidărie la națională!

La Wolverhampton, Mancio a mai debutat doi jucători, ajungând la totalul de nouă în cele trei meciuri din LN. Stoperul Federico Gatti și play-maker-ul Salvatore Esposito, ambii fără niciun minut în Serie A și primul folosit chiar titular! 

Gatti, 23 de ani, e proprietatea lui Juventus, ce a plătit 5,5 milioane de euro în iarnă, dar a evoluat la Frosinone. Acum doi ani era la Pro Patria în Serie C și lucra la supermarket și-n construcții ca zidar, după ce tatăl lui a rămas șomer. Esposito, 21 de ani, vine de la SPAL, și a conferit vivacitate prestației Italiei.

Gnonto, adus din Elveția

Contra Germaniei au primit „botezul" azzurro nu mai puțin de șase elevi ai lui Mancini: Frattesi (Sassuolo), ca titular, plus rezervele Gnonto (FC Zürich), Dimarco (Inter), Cancellieri (Verona), Pobega și Ricci (Torino), utilizate în repriza secundă. Iar în partida cu Ungaria a bifat primele minute și Zerbin (Frosinone), al treilea chemat din divizia cadetă. Dintre cei convocați în lotul lărgit pentru campania din Nations League, doar brazilianul naturalizat Luiz Felipe (Lazio), Scalvini (Atalanta) și Caprari (Verona) n-au apucat încă să debuteze.

47 de jucătoriau debutat în naționala Italiei în cei patru ani cu Roberto Mancini selecționer

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Real Madrid și-a adus cel mai bun recuperator din Europa: „Nu este un copil, are talent enorm”

Milan, Arsenal și Manchester United au intrat în cursă pentru un jucător de la Real Madrid

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
alexiosas
alexiosas  •  12 Iunie 2022, 17:33

cum,nu folodeste acelasi 11 la fiecare meci? ce mentalitate balcanista are

Vezi toate comentariile (1)
Comentează