INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC LIVERPOOL -⁠ NORWICH, AZI, 17:45, EUROSPORT

Now or never! » Șansa lui Liverpool: cîștigă următoarele două meciuri și își revine sau riscă să mai rateze un sezon

Benteke (în alb) are două goluri la Liverpool. Ultimul, cu o foarfecă de mare efect la 1-3 cu Man. United // Foto: Guliver/⁠GettyImages
Benteke (în alb) are două goluri la Liverpool. Ultimul, cu o foarfecă de mare efect la 1-3 cu Man. United // Foto: Guliver/⁠GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 20 septembrie 2015 00:00

”Cormoranii”, fără victorie 3 partide consecutive în campionat, pot rămîne și fără managerul Brandon Rodgers în cazul în care nu le înving pe Norwich și Aston Villa pe Anfield Road.

Ce moment dificil la Liverpool! După un sezon cenușiu, locul 6, la 25 de puncte de campioana Chelsea, a început altul și mai slab. Echipa lui Brandon Rodgers nu-și revine nici acum, chiar dacă a făcut transferuri de peste 100 de milioane de euro în vară.

În 5 etape, nu a strîns decît două victorii la limită (1-0). Și două eșecuri clare (0-3 și 1-3). Iar cel mai îngrijorător e că LFC nu înscrie. Are numai trei goluri în campionat, printre cele mai ineficiente atacuri din Premier League.

Trebuie să profite!

Dar iată că programul le deschide "cormoranilor" o poartă spre soare! Urmează 4 meciuri la rînd acasă (două în campionat), în tumultuosul Anfield Road, care le pot lumina drumul în toate competițiile. Trebuie să profite! Dacă nu, riscă să-și piardă managerul. Rodgers, susținut încă de șefii clubului, va fi într-o situație imposibilă.

"Brandon Rodgers a fost managerul anului în 2014. Am avut încredere în el atunci, avem și acum. El e omul potrivit pentru Liverpool. Nouă ne place stabilitatea"
Tom Werner, președinte Liverpool

Prima șansă pentru comeback e azi, în fața lui Norwich. Ce trebuie să facă? "Să dăm goluri", spune simplu Rodgers. "Posesia are întotdeauna un scop. Să te ajute să ajungi în fața porții. Iar acolo nu mai avem voie să ratăm", detaliază tehnicianul. "Am analizat partidele noastre și am văzut că în 17 din ultimele 19 am marcat cel mult un gol. Ceea ce e extrem de puțin".

Curaj, risc și Sturridge

Soluția managerului? "Curaj, risc și agresivitate, acestea sînt ingredientele succesului. Oameni mai mulți în atac, acțiuni individuale ce fisurează apărarea adversă și pot crea ocazii de gol".

O veste bună pentru Liverpool. Sturridge poate juca! Atacantul, 26 de ani, care nu a mai evoluat din 8 aprilie din cauza unei operații la șold, va reveni azi pe Anfield. "Va fi un mare plus pentru noi. L-am văzut la pregătire, se completează foarte bine cu Benteke. Cu ei, atacul va avea forță și viteză".

Sakho: "Sînt soldatul lui Liverpool"

Mamadou Sakho, 25 de ani, transferat la LFC în 2013 de la PSG (25 de milioane), a semnat vineri un nou contract, valabil pînă pe 30 iunie 2020. "Sînt soldatul lui Liverpool. Cînd e nevoie de mine, intru și lupt. Oricînd, oriunde", spune fundașul central francez.

Golgeterul lui Norwich e stoper

În aceste prime 5 etape, Norwich a înscris 8 goluri, de peste două ori mai multe ca Liverpool. 6 jucători au punctat în startul campionatului, iar managerul Alex Neil are un golgeter surpriză: pe stoperul scoțian Martin, cu două reușite. Tot două are și mijlocașul dreapta Redmond. Ei au împreună mai multe goluri decît adversarii de azi.

96 de goluriau înscris "cormoranii" în 42 de partide cu Norwich în Premier League; Luis Suarez are 12 din ele (13%), dar vîrful e acum la Barcelona

4 goluria marcat Liverpool în 6 meciuri jucate în acest sezon (3 în Premier League și 1 în Europa League); a primit 7 goluri (6 în PL, 1 în EL)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează