INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

O legendă a Barcelonei îl contestă pe Bellingham: „N-a câștigat nimic”

Jude Bellingham
Jude Bellingham

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 18:35 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 21:02

Hristo Stoicikov, celebrul fost atacant al Barcelonei, contestă acordarea trofeului „Golden Boy” lui Jude Bellingham. „N-a câștigat nimic. Vreți să ne amintim cum a terminat campionatul trecut, în Bundesliga?!”, a comentat bulgarul în vârstă de 57 de ani, care crede că Musiala (Bayern) sau Balde (Barcelona) meritau mai degrabă această distincție.

Internaționalul englez Jude Bellingham a fost desemnat vinerea trecută „Golden Boy”. Mai mult, mijlocașul lui Real Madrid a obținut o majoritate covârșitoare de voturi: 97%! Chiar și așa, fostul internațional bulgar Hristo Stoicikov nu s-a ferit să critice alegerea acestuia.

Primul jucător al lui Real Madrid care câștigă „Golden Boy”. 97% dintre votanți l-au ales!
real madrid
Primul jucător al lui Real Madrid care câștigă „Golden Boy”. 97% dintre votanți l-au ales!

Legenda Barcelonei, 57 de ani, a declarat cotidianului Tuttosport: „Ce titluri i-au adus Realului golurile lui Bellingham? Vreți să ne amintim cum a terminat el sezonul trecut, cu Borussia Dortmund?”.

Jude Bellingham a pierdut titlul în Bundesliga cu Borussia Dortmund în ultima etapă!

Aluzie la faptul că Jude a pierdut titlul cu Borussia în ultima etapă, urmare a unui 2-2 cu Mainz 05, acasă. A triumfat Bayern, care a bătut-o în deplasare pe FC Koln (2-1), golul victoriei fiind înscris chiar de unul dintre contracandidații lui Bellingham la „Golden Boy”, Jamal Musiala.

Este și motivul pentru care Stoicikov crede că Musiala sau Alejandro Balde, care a luat și el titlul, în Spania, cu FC Barcelona, meritau mai degrabă distincția. 

Hristo Stoicikov crede că Bellingham este „un amestec de Laudrup, Kaká și Pogba”

Ceea ce nu înseamnă că el contestă valoarea lui Bellingham: „Este unul dintre cele mai mari talente din lume: are clasă și multă ambiție. Pentru mine este un amestec de Laudrup, Kaká și Pogba.

Viitorul îi aparține. Se va lupta cu Mbappé și Haaland pentru următorul Balon de Aur, dar aș vrea să știu ce a câștigat cu Borussia Dortmund și Real Madrid în 2023. Nimic ...”.

Trofeul „Golden Boy” este acordat anual de „Tuttosport” celui mai bun jucător Under 21 din lume. Voturile sunt acordate de specialiștii celor mai importante publicații de sport de pe glob.

Mai puteți citi:

„The Last Dance” » S-a bătut palma pentru meciul pe care-l va urmări toată Planeta: Messi vs. Cristiano Ronaldo

Știrea momentului în Spania » Florentino Perez l-ar fi ales deja pe succesorul lui Carlo Ancelotti! E un fost jucător din Liga 1

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
mafa
mafa  •  21 Noiembrie 2023, 21:25

Asta nu a fost atat de elocvent cand, in 2010, dupa castigarea titlului mondial de catre Spania, Mesi a castigat balonul de aur in detrimentul unor jucatori precum Iniesta sau Xiavi Herrnandez !!!.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează