INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚSKA MOSCOVA

O legendă a lui ȚSKA Moscova spune adio naționalei: "Vârsta și condiția fizică își pun amprenta!"

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat sambata, 11 martie 2017 14:06

Vasili Berezutski, 34 de ani, și-a anunțat retragerea de la naționala Rusiei.

Fundașul moscoviților de la ȚSKA este următorul jucător din garda veche care renunță la națională după fostul căpitan Roman Shirokov, retras imediat după fiasco-ul de la EURO 2016.

În condițiile în care nici Vasili, nici fratele său geamăn Alexei sau colegul său din defensivă Sergej Ignașevic n-au mai fost chemați la lot de selecționerul Stanislav Cerceșov, Berezutski a decis să pună capăt carierei la nivel internațional, scrie ESPN.

"Luând în considerare vârsta mea și condiția fizică, am hotărât să mă axez pe munca de la ȚSKA. Naționala are un mediu sănătos, se formează acolo un grup puternic care poate atinge performanțe mari", a declarat Berezutski, ultima oară în tricoul Rusiei la înfrângerea din octombrie contra Costa Ricăi, scor 3-4, meci în care a comis mai multe erori.

Cu 101 selecții, Vasili Berezutski este pe locul 3 în clasamentul celor mai selecționați jucători din istoria Rusiei, fiind depășit doar de Viktor Onopko (109) și Sergej Ignașevic (120). A reușit de asemenea să marcheze 5 goluri, ultimul venind în poarta Angliei, chiar în finalul partidei de la turneul final de anul trecut, scor 1-1.

2003 este anul în care a debutat Berezutski pentru Rusia, reușind să ajungă până în semifinale la EURO 2018

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează