INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARAJ EURO 2024

Cum arată barajele pentru Euro 2024 » O singură necunoscută + 4 formații se pot califica în premieră

Rezultatele de luni, din preliminariile EURO 2024, au lămurit, în mare măsură, și componența meciurilor de baraj. +16   FOTO
Rezultatele de luni, din preliminariile EURO 2024, au lămurit, în mare măsură, și componența meciurilor de baraj.

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 23:29 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 07:01

Rezultatele de luni, din preliminariile EURO 2024, au lămurit, în mare măsură, și componența meciurilor de baraj. 

  • S-au calificat deja la Campionatul European din 2024: Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Scoția, Spania, Turcia, Austria, Anglia, Ungaria, Slovacia, Albania, Danemarca, Olanda, România, Elveția, Serbia, Cehia, Slovenia și Italia.

Cehia, Italia și Slovenia au obținut luni biletele pentru Campionatul European de anul viitor. O singură necunoscută a rămas în preliminariile clasice, în grupa D, acolo unde Croația și Țara Galilor luptă de la distanță pentru poziția secundă. Marți, croații au nevoie de o victorie cu Armenia SAU de un egal, cât timp Țara Galilor nu o învinge pe Turcia.

Știm alte 3 echipe calificate la EURO 2024 » Scandal MONSTRU în duelul Ucraina - Italia + Moldova a ratat o șansă istorică
EURO 2024
Știm alte 3 echipe calificate la EURO 2024 » Scandal MONSTRU în duelul Ucraina - Italia + Moldova a ratat o șansă istorică

Calcule pentru barajul de EURO

În acest moment sunt bătute în cuie semifinalele de pe ruta C. Cum din Liga A din Nations League au ratat calificarea numai două formații, două echipe din eșaloanele inferioare vor completa semifinalele din ruta A: Estonia, cea mai bună formație din Liga D, și una dintre Finlanda, Ucraina și Islanda, cel mai bine clasate formații din Liga B care nu și-au câștigat grupele. Israel și Bosnia, care au obținut promovarea în Liga A la ultima ediție, au locul rezervat pe ruta B.

Tragerea la sorți care va stabili care dintre Finlanda, Ucraina și Islanda merge în semifinalele de pe ruta A va avea loc joi, 23 noiembrie, de la ora 13:00, la Nyon. Tot atunci vor fi stabilite și gazdele finalelor play-off-ului.

Semifinalele barajelor sunt programate pe 21 martie 2024. Meciurile decisive se joacă pe 26 martie 2024. Se joacă într-o singură manșă, pe terenul formației mai bine clasate în ultima ediție de Liga Națiunilor. 

Cum arată meciurile de baraj pentru EURO 2024 în acest moment:

Ruta A

  • Polonia/Croația - Estonia (D)
  • Țara Galilor/Polonia - Finlanda/Ucraina/Islanda (B)

Ruta B

  • Israel - Ucraina/Islanda
  • Bosnia - Finlanda/Ucraina

Ruta C

  • Georgia - Luxemburg 
  • Grecia - Kazahstan

Șanse pentru noi premiere la turneul final

Ruta C conține o singură fostă participantă la Campionatele Europene. Este vorba despre Grecia, campioana-surpriză din 2004.

Orice altă formație ar câștiga barajul s-ar califica în premieră, fie că vorbim de Georgia, Luxemburg sau Kazahstan.

O nouă șansă primește și Israelul, naționala oprită de România în drumul pe turneul final. Nici israelienii n-au evoluat vreodată pe cea mai înaltă scenă continentală.

VIDEO. Își va prelungi Edi Iordănescu contractul cu echipa națională? „Momentan s-a autoprelungit, ce se va întâmpla după Campionatul European, contează prea puțin acum”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Deschamps, discurs fără milă la pauză, când Franța avea deja 7-0 cu Gibraltar: „Zdrobiți! Nu vă abțineți!” » Ce a făcut un antrenor într-o situație identică

Cum a sărbătorit revelația preliminariilor calificarea la EURO 2024 » Scenografie pe tot stadionul

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (5)
IoNumaZic
IoNumaZic  •  21 Noiembrie 2023, 19:16
Postat de nicolaeigrecu pe 21 Noiembrie 2023, 00:18

O mică precizare: dacă Croația remizează cu Armenia și Wales bate cele două echipe vor avea ambele câte 14 p. Favorizată de rez. directe este echipa galeză.

O alta mica precizare: chiar daca au rezultatele directe, galezii nu se califica in scenariul tau. In calificarile astea nu se tine cont de rezultatele directe ci doar de golaveraj. Precizarea e valabila si pentru autor, Jitea

codrutc
codrutc  •  21 Noiembrie 2023, 02:13

Eu nu inteleg sistemul de calificare prin intermediul Ligii Națiunilor

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  21 Noiembrie 2023, 00:18

O mică precizare: dacă Croația remizează cu Armenia și Wales bate cele două echipe vor avea ambele câte 14 p. Favorizată de rez. directe este echipa galeză.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close