INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAŢIUNILOR / SEMIFINALE

Olanda - Anglia 3-1 d. prel. // Gareth Southgate despre erorile comise de elevii săi: „Vrem vitejie, nu prostie”

Gareth Southgate și John Stones
Gareth Southgate și John Stones

Articol de - Publicat vineri, 07 iunie 2019 10:10

Olanda a învins Anglia cu 3-1, marcatorii fiind De Ligt 73, Walker 97 - autogol, Promes 114, respectiv Rashford 32 - penalty. Selecționerul Gareth Southgate dă vina pe greşelile defensive şi pe oboseală, dar îi încurajează pe englezi să păstreze stilul. Stones a gafat la primele două, Barkley la ultimul, iar dincolo, De Ligt a comis-o la penalty!

Anglia a plătit la Guimaraes decontul de a fi avut patru finaliste din Premier în acest sezon, în Ligă şi Europa League. A pierdut aseară semifinala a doua a Ligii Naţiunilor, cedând în prelungiri presiunii Olandei (1-3), pe erori colosale ale defensivei. "Am comis prea multe gafe, iar ultimele două goluri sunt greu de înţeles. Vrem vitejie, nu prostie uneori şi trebuie să găsim un echilibru! E nevoie să-i încurajez pe Stones şi Barkley. Avem abilitatea tehnică de a construi jocul din spate şi este vorba despre decizii şi poziţionare", explică Southgate. Şi de ghinion, pentru că, la 1-1, golul lui Lingard a fost anulat de VAR doar pentru o chestiune de centimetri.

"De Ligt are experienţa unuia de 25 de ani"

Depay şi Promes au stat la pândă şi au taxat greşelile şi alegerile neinspirate ale fundaşilor englezi, visători şi la egalarea reuşită după o fază fixă de Matthijs De Ligt. Căpitanul lui Ajax greşise şi el grav la deschiderea scorului însă, oferind în dar un penalty! Diferenţa s-a făcut şi pentru că Ronald Koeman a folosit câştigătorii Ligii, Van Dijk şi Wijnaldum, în timp ce selecţionerul Albionului i-a menajat pe finaliştii de la Madrid. "De Ligt are doar 19 ani, dar joacă cu experienţa unuia de 25. Are nevoie să câştige trofee să ajungă star şi va alege bine pentru viitorul său. Am fost un pic mai proaspeţi şi rezervele au adus un plus", a spus antrenorul batav.

28de şuturi la poartă au trimis olandezii faţă de 15 ale Angliei (12-3 cadrate) în semifinala de joi. Din 1907 nu mai reuşiseră batavii să dea două goluri în prelungiri. Englezii n-au mai încasat trei din 2010

vezi și:

Olanda trece de Anglia după prelungiri și o va înfrunta pe Portugalia în finala Ligii Națiunilor!

RonaldoMANIA! Cristiano Ronaldo trimite Portugalia în finala Ligii Națiunilor după un hattrick de senzație

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează