INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA - MEXIC 0-1

Frank de Boer, eșec și multe critici la debutul pe banca Olandei: „Cel mai dezolant din istoria modernă!”

Frank De Boer, selecționer Olanda // foto: Guliver/gettyimages
Frank De Boer, selecționer Olanda // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 08 octombrie 2020 11:41 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 11:45

Olanda a jucat slab și a pierdut la Amsterdam în fața Mexicului, 0-1. „Nu sunt primul antrenor care pierde la debut”, a declarat selecționerul Frank De Boer (50 de ani).

La 50 de ani, Frank de Boer a fost numit selecționer în locul lui Ronald Koeman, plecat la Barcelona, și a debutat cu o înfrângere pe banca Olandei, 0-1 cu Mexic în testul de la Amsterdam. Foștii internaționali și jurnaliștii batavi nu i-au făcut o primire prea plăcută la primul meci. „Jocul a fost foarte, foarte slab”, a comentat Rafael van der Vaart, vicecampion mondial cu Oranje în 2010. Iar Algemeen Dagblad consideră acest amical drept „cel mai dezolant din istoria modernă a naționalei noastre”.

„Banii, unicul motiv” pentru disputarea meciului dintre Olanda și Mexic

Un meci pe care portocaliii nici nu ar fi trebuit să-l joace, înaintea celor două confruntări din Liga Națiunilor (cu Bosnia și Italia, pe 11 și 14 octombrie). A fost ales de federație tocmai pentru a compensa o parte din pierderile financiare suferite după cele două teste anulate la începutul anului, cu Spania și SUA. „Banii au fost unicul motiv al programării acestei întâlniri cu mexicanii”, a scris De Telegraaf.

De Boer nu a fost însă atât de supărat. „Sigur că voiam să câștig, dar nu am lansat toate săgețile acum. Le-am păstrat pentru Nations League”, a declarat noul selecționer. „Oricum, nu sunt primul antrenor care pierde la debut”.

112 selecțiia avut Frank de Boer ca jucător la naționala Olandei, pentru care a marcat 13 goluri

2 jucătoriau debutat la naționala Olandei în acest meci: Wijndal (20 de ani) și Koopmeiners (22), ambii de la Alkmaar

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Portugalia și Spania, amical de lux la Lisabona! Austria, victorie înaintea înfruntării cu România

Întâlnire emoționantă la finalul amicalului Portugalia - Spania: „Pentru prietenul meu Sergio, cu toată dragostea”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează