INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GALATASARAY

Scandal în Turcia! Antrenorul lui Galatasaray a cerut excluderea din lot a lui Moruțan » Prima reacție a conducerii

FOTO: Imago-Images
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 februarie 2022 10:24 / Actualizat miercuri, 23 februarie 2022 10:42

Domenec Torrent (59 de ani), antrenorul lui Galatasaray, le-ar fi transmis șefilor că nu îl mai vrea pe Olimpiu Moruțan (22 de ani) în lot, anunță presa din Turcia.

Domenec Torrent a prins curaj după prima victorie pe banca lui Galatasaray, 3-2 în deplasarea cu Goztepe. Antrenorul spaniol ar vrea să îi excludă din lot pe termen nelimitat pe Olimpiu Moruțan, Arda Turan (mijlocaș, 35 de ani) și Alpaslan Ozturk (fundaș central, 28 de ani), nemulțumit de atitudinea celor trei. 

Românii retrogradează echipele?! Cicâldău, Moruțan, Man și Mihailă au dezamăgit la formațiile lor, aflate în picaj
STRANIERI
Românii retrogradează echipele?! Cicâldău, Moruțan, Man și Mihailă au dezamăgit la formațiile lor, aflate în picaj

Torrent vrea să îl excludă din lot pe Olimpiu Moruțan

Torrent a motivat decizia pentru fiecare în parte. Consideră că Moruțan nu este suficient de serios la antrenamente, că Ozturk are probleme de disciplină și că viața extrasportivă a lui Arda Turan afectează echipa, susțin turcii de la Sabah

Cererea a fost respinsă, pentru moment, de președintele Burak Elmas. Acesta a replicat că situația echipei, la doar 6 puncte deasupra locurilor retrogradabile, nu permite acest lucru. Conform sursei citate, Elmas ar fi de acord cu dorința antrenorului în eventualitatea unei victorii obținute runda viitoare, acasă, cu Rizespor.

Moruțan, în dizgrația antrenorului la Galatasaray

Luni seară, într-o conferință de presă, antrenorul Galatei a lăsat de înțeles că a fost o alegere tehnică să nu îl folosească pe Moruțan în deplasarea de la Gotzepe: „Avem 22 de jucători, trei trebuie să rămână afară. În fiecare zi analizăm antrenamentele, știm tot ce fac băieții. Avem un plan tactic și în funcție de adversar. Decidem ce e mai bine pentru echipă”.

Levent Tuzemen: „De aceea nu l-a mai inclus în lot”

Totuși, jurnalistul turc Levent Tuzemen (Fotomac) îl contrazice pe tehnician. Are o altă explicație a absenței lui Moruțan. „În cazul lui, am aflat că nu a fost o decizie tehnică. Există un conflict între cluburile din România pentru banii din acest transfer. Un club îi pretinde lui Galatasaray să plătească și pentru el. Și, pentru că nu vrea să-și asume nici un risc și să protejeze și jucătorul, Galata nu l-a mai inclus în lot”. Așteaptă să se limpezească situația.

Tüzemen se referă la conflictul dintre FCSB și Botoșani. Valeriu Iftime, patronul moldovenilor, a reclamat FCSB la Camera de Soluționare a Litigiilor de la FRF, așteptând procentul de 9% pe care ar fi trebuit să-l primească din transferul lui Moruțan în Turcia, pentru 3,5 milioane de euro.

VIDEO Ce îi lipsește lui Moruțan să facă pasul la un club important: „Are aceeași problemă ca Ianis Hagi”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO + FOTO Chelsea e la un pas de „sferturi” » Lille, prea slabă pentru campioana Europei!

Serie A ar putea introduce sistemul cu play-off » Principalul candidat la președinția Serie A susține această idee

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
2177161549205487
Daniel Buriu  •  23 Februarie 2022, 14:39

Si totusi, care ar fi scandalul din titlu?? Ce va mai place sa puneti titluri bombastice in hartoaga voastra.

observator_federal
observator_federal  •  23 Februarie 2022, 13:59
Postat de brentford pe 23 Februarie 2022, 12:21

Daca Spal si Alessandria scot cateva rezultate bune in urmatoarele meciuri se pare ca Parma va ocupa loc retrogradabil,sau baraj (nu stiu exact cum se procedeaza in Serie B).

Spal a bătut-o ieri pe Ternana cu 5-1, iar Parma a luat bătaie acasă de la Ternana cu 3-2 acum 3 zile... Sâmbătă se joacă Parma-Spal, mecui direct pentru ”supraviețuire” (în care nu se acordă dezinteresat puncte ca în ultimul meci al ”echipei lui Dennis Man” la fruntașa Pisa)... Important est că -după cum srie o publicație online *** - ”Dennis Man le-a dat peste nas italienilor de la Parma după ultimele trei partide oficiale ”... Pe bune?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator_federal
observator_federal  •  23 Februarie 2022, 13:49

A devenit un fapt comun ca deciziile ce se iau de cluburile de ”afară” să se bată cap în cap cu imaginea pe care presa noastră sportivă o creează despre fotbaliștii români vizați... Păi despre Moruțan știam că are suporterii Galatei la picioare și că ei i-au certat pe antrenori (pe toți) că nu îl bagă în prima echipă (ce să mai zicem despre comentariile delirante cu ”noul Hagi” și discuția despre tricoul cu numărul 10...). Uite despre Dennis Man după meciul Parmei de aseară la Pisa, tilurile în presa noastră variază de la ”jurnaliștii italieni îi iau apărarea”, ”italienii încântați de Dennis Man” până la ”Dennis Man le-a dat peste nas italienilor de la Parma”!! Ca să nu mai zic despre faptul că prezentând - selectiv, din diverse publicații - notele românilor din acest meci (meci lejer venit după catastrofa Parmei acasă cu contracandidata Ternana în lupta de salvare de la retrogradare - comentariile suporterilor la un Twitter al prezidentului Kyle L. Krause au folosit aproape invariabil cuvântul ”vergogna” - ”rușine”), la nota de 5,5 acordată lui George Pușcaș jurnaliștii noștri NU S-AU AUTOSESIZAT că a fost cea mai mică (ori că românul a fost cel mai slab) din echipă, așa cum au făcut-o, MINȚIND, în cazul ex-craioveanului Mihăilă acum 3 zile... Băi, chiar aveți impresia că Dennis Man (mai) dispune de un capital de simpatie, oricât de mic, din partea suporterilor, a clubului sau a presaei italiene?! Informația corectă și completă ar feri suporterii de surprize neplăcute...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează