INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Olympique Lyon continuă căderea liberă! A ajuns pe un loc neverosimil

Olympique Lyon
Olympique Lyon

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2023 13:41 / Actualizat luni, 23 octombrie 2023 13:48

Olympique Lyon este singura echipă din Ligue 1 fără victorie după nouă etape. Învinsă aseară și de Clermont, OL nu-și revine nici după schimbarea de antrenor. „Nu suntem în pericol de a retrograda”, declară optimist noul patron american al clubului, John Textor. 

Lyon nu mai poate privi înapoi. Pentru simplul motiv că a căzut pe ultimul loc din Ligue 1! După nouă etape, echipa cu șapte titluri în Hexagon trăiește un negru coșmar. Aflată deja la al doilea antrenor în acest sezon, după demiterea lui Laurent Blanc, OL are cel mai slab atac (7 goluri marcate), la egalitate cu Clermont, cea de care a fost învinsă aseară cu 2-1 chiar pe teren propriu, și a doua cea mai proastă apărare (18 goluri primite). 

Paradoxal însă, proprietarul clubului, John Textor, se declară optimist: „Echipa noastră este prea bună și am arătat prea multe calități față de rezultatul înregistrat. Era genul de meci pe care trebuia să-l câștigăm. Nu există riscul să retrogradăm, dar putem avea un sezon mediocru!".

Ianis Hagi a primit un mesaj special de ziua lui: „Voi fi pentru totdeauna cel mai mare fan al tău! Te iubesc!”
MESAJ
Ianis Hagi a primit un mesaj special de ziua lui: „Voi fi pentru totdeauna cel mai mare fan al tău! Te iubesc!”

Cel mai slab start al unui antrenor la Olympique Lyon

Aducerea lui Fabio Grosso nu a produs șocul așteptat. În patru runde din Ligue 1, tehnicianul italian nu a obținut decât un punct, 3-3 acasă cu Lorient. Și a devenit antrenorul cu cel mai prost start din istoria clubului! OL nu mai reușește să câștige pe Groupama Stadium în Ligue 1 de cinci meciuri, egalând secvența negativă din perioada octombrie - decembrie 1992. 

Și este formația din Ligue 1 care a fost cel mai mult timp condusă pe teren propriu în actuala stagiune (241 de minute), ultimele 80 chiar în a șasea înfrângere, bifată aseară. După 1-2 cu Clermont Ferrand, care a obținut astfel prima victorie în acest campionat, suporterii i-au fluierat copios pe jucători lui Grosso și au cântat ironic "Ne ducem în Ligue 2".

„Am intrat într-o dinamică în care nu avem calitățile ca să câștigăm un meci”

Dar antrenorul italian este convins că Lyon va depăși curând momentul delicat: 

„Rezultatul e o mare decepție, aveam nevoie să câștigăm. Acum nu ne mai putem uita decât înainte și cred că sunt suficiente etape ca să facem punctele necesare ieșirii din coada clasamentului. Dispunem de calitățile pentru a ne ridica, trebuie să reușim. Cei care nu cred că vom reveni trebuie să stea deoparte. Eu sunt curajos și le-am spus jucătorilor că pot ține capul sus, pentru că au dat totul în teren. 

Am intrat într-o dinamică în care nu avem calitățile ca să câștigăm un meci. Ne lipsește starea de spirit necesară pentru a rupe seria negativă și avem o mare responsabilitate față de fanii care ne-au susținut și ne susțin în continuare".

5luni au trecut de la ultimul succes obținut Lyon în campionat. De-atunci, a scos doar trei egaluri, cedând de șapte ori. Este cea mai neagră serie de la cea din decembrie 1965 - aprilir 1966 (11 partide fără succes)

Citește și:

Colegul lui Ștefan Radu la Lazio a fost amenințat cu moartea în Serbia! Agentul și familia lui, încercuiți de mașini și loviți cu brutalitate!

Familia lui Marc Guiu, eroul de 17 ani al Barcelonei, în lacrimi: „Nu visam niciodată!” » Atacantul a dat lovitura și pe Instagram

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează