INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Momentul crucial din cariera lui Ousmane Dembele! Așa a reușit să pună capăt blestemului accidentărilor + Ce spune despre relația cu Xavi

Articol de GSP - Publicat marti, 06 septembrie 2022 16:31 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 16:32

Ousmane Dembele (25 de ani) a acordat un interviu în care a povestit despre momentul crucial pe care l-a trăit odată cu venirea lui Ronald Koeman pe banca blaugrana, cât și despre relația sa cu actualul antrenor al catalanilor, Xavi Hernandez.

Internaționalul francez a fost accidentat destul de des în timpul șederii pe Camp Nou, începută în august 2017. Nu mai puțin de 99 de partide a ratat fotbalistul născut la Vernon, din august 2017 până în noiembrie 2021.

Contractul lui Lewandowski, dezvăluit! Cum crește salariul + Clauza care poate rezilia acordul cu Barcelona!
SPANIA
Contractul lui Lewandowski, dezvăluit! Cum crește salariul + Clauza care poate rezilia acordul cu Barcelona!

Ousmane Dembele: „Totul s-a schimbat după ce Ronald Koeman a fost adus ca antrenor la Barcelona”

La microfonul Sport.es, Dembele a declarat că totul s-a schimbat după ce olandezul Ronald Koeman a fost numit pe banca Barcelonei, în august 2020: „Începutul a fost unul dificil, în special primii 3 ani. Cu accidentări, jocuri, o zi bună și alta proastă. Cred că asta e viața, în 2017 aveam 20 de ani. A trebuit să învăț multe, avusesem un singur an și jumătate petrecut la nivel de seniori, la Rennes și la Borussia Dortmund. Eram foarte tânăr, acum mă simt mai matur, mai calm, la 25 de ani.

Cred că mă accidentam des pentru că nu munceam așa cum muncesc în momentul de față. Dacă vrei să devii un mare fotbalist, trebuie să muncești pentru asta. Talentul nu este suficient”, a spus francezul.

Întrebat fiind ce obiceiuri și-a schimbat, Ousmane Dembele a spus: „Îmi era puțin frică de accidentări, mă gândeam că mă pot accidenta în orice moment. Totul s-a schimbat la sosirea lui Koeman, cred că am avut o accidentare la un tendon și am provocat multă panică în jurul meu. 

Apoi totul s-a schimbat, totul a fost mai bine. Am început să muncesc mult, cred că am jucat 46 de meciuri în sezonul acela. Vorbeam cu preparatorii de la club, cu preparatorul meu personal. Atunci mi-au spus că dacă nu muncesc voi continua să mă accidentez și nu mă voi mai putea bucura de fotbal”.

10 luniau trecut de la ultima accidentare suferită de Ousmane Dembele

Ousmane Dembele: „Relația mea cu Xavi este una specială, vreau să lucrez alături de el o perioadă lungă de timp”

Al doilea cel mai scump transfer din istoria Barcelonei a mai vorbit și despre relația acestuia cu tehnicianul catalanilor, Xavi Hernandez: „Relația mea cu Xavi a fost una bună încă din primul minut în care ne-am cunoscut. Întotdeauna spun adevărul, Xavi de asemenea, îmi place mult de el ca persoană, dar și ca antrenor. Nu am mai avut un antrenor asemănător de când eram pregătit de Thomas Tuchel.

Xavi vorbește cu mine mult în timpul antrenamentelor, este foarte atent și îmi dă multe sfaturi care mă ajută să progresez. Îmi spune că am talent, dar că trebuie să muncesc din greu pentru echipă. Nu mi-a spus ce să fac sau nu în afara terenului, pentru că nu mă cunoștea bine. A văzut în primele două luni că sunt o persoană normală, liniștită. Citise anumite lucruri despre mine din presă, unele nu neapărat bune.

Xavi a fost fără îndoială cheia pentru ca eu să continui la Barcelona”, a mai spus internaționalul francez.

Ousmane Dembele, la a 6-a stagiune în tricoul Barcelonei

Francezul în vârstă de 25 de ani a debutat pentru FC Barcelona în septembrie 2017, în victoria pe care formația de pe Camp Nou a obținut-o în fața rivalei locale, Espanyol, scor 6-0.

Fotbalistul din Hexagon a îmbrăcat tricoul blaugrana de 154 de ori și a marcat 33 de goluri.

5 trofeea câștigat Dembele în Catalunia: 2 titluri în La Liga, 2 Cupe ale Spaniei și o Supercupă a Spaniei.

În tricoul naționalei Franței, fotbalistul Barcelonei a adunat 27 de selecții și a marcat 4 goluri. Și-a făcut debutul în tricoul „cocoșului galic” în septembrie 2016, într-un amical contra Italiei. Dembele este cotat la 30 de milioane de euro de Transfermarkt.com.

Citește și alte articole:

Chelsea i-a prelungit contractul unui titular » Va încasa un salariu uriaș + Jucătorul a fost dorit de Real Madrid
ANGLIA
Chelsea i-a prelungit contractul unui titular » Va încasa un salariu uriaș + Jucătorul a fost dorit de Real Madrid
Altă lovitură pentru Franța înaintea Mondialului » S-a operat la genunchi și va rata aproape sigur turneul final!
FRANȚA
Altă lovitură pentru Franța înaintea Mondialului » S-a operat la genunchi și va rata aproape sigur turneul final!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează