INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 2-3

Păcatele lui Zizou » Cele 5 erori capitale comise de francez în El Clasico: "E greu de spus dacă în relația cu Benzema e vorba încredere oarbă sau de tratament preferențial"

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 24 aprilie 2017 20:54

Presa spaniolă a sancționat dur tactica lui Zidane după El Clasico pierdut de Real Madrid, 2-3 cu Barcelona (Detalii AICI).

În special ziarele din Capitală au dedicat mai multe pagini analizei meciului și au identificat cele mai importante erori comise de tehnicianul francez.

Iată 5 dintre ele și una care mai poate fi gestionată, conform AS:

1. Bale
Titularizarea sa a fost o eroare pe care au plătit-o Zidane, Bale și Realul. Nu era pregătit 100% și trebuia s-o spună chiar el, jucătorul. Iar Zidane trebuia să verifice cum trebuie. Madridul a jucat o jumătate de oră cu un fotbalist slab și a pierdut o schimbare care i-ar fi folosit pe final. Galezul a fost taxat dur de fani.

2. Lipsa de limpezime
Realului i-a lipsit "creierul" pentru a-l opri pe Messi. E drept că argentinianul a fost într-o formă de zile mari, dar nici jucătorii adverși nu l-au inoportunat, făcând doar faulturi dure și inutile, fără să le gândească prea mult.

3. Neatenția
Realul n-a reușit să oprească cele mai periculoase faze, în special pe cea a lui Sergi Roberto, care a adus golul de 3-2. A venit într-un moment de plină frenezie ofensivă a gazdelor, care căutau să deschidă jocul în loc să-l închidă la 2-2.

4. Bipolaritatea lui Benzema
Francezul nu e un fotbalist pentru toate partidele și toate momentele. Are nevoie de un antrenor care să știe să-i detecteze punctul ireversibil, pentru că e un fotbalist de inspirație, nu de resuscitare. Duminică a ajuns în acel punct și, în partea secundă, Zidane nu l-a văzut și nici n-a vrut să-l vadă. E greu de determinat limita dintre încredere oarbă și tratament preferențial în relația lor.

5. Uitatul Isco
N-a jucat nici un minut, ceea ce s-a mai petrecut în meciurile importante. E clar că nu încap toți jucătorii în primul "11", dar Isco era într-un moment bun, în care visează orice fotbalist să fie. E treaba antrenorului să-și dea seama de asta, dar Madridul lui Zidane și Florentino Perez nu funcționează așa. O bancă puternică e folosită pentru a menaja jucătorii de neatins și pentru a suplini accidentații. E o ierarhie închisă, care descurajează concurența și dăunează moralului grupului. Nedreptatea e cel mai bun mod prin care poți crea nemulțumiți.

6. Programul
E păcatul care a rămas de comis. Madridul trebuie să oprească mingea și să analizeze situația: 6 meciuri de jucat. Două acasă, cu Valencia și Sevilla, care nu mai sunt ce au fost, și patru deplasări, Deportivo și Malaga, care sunt în ultimul sfert al clasamentului, dar ca și salvate, Granada, care e imposibil să se mai salveze, și Celta, care e cu totul altceva.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
cata1002
cata1002  •  25 Aprilie 2017, 09:16
Postat de nea_vanea.60 pe 24 Aprilie 2017, 22:48

7. nefolosirea lui Morata 8. titularizarea obsesiva si a lui Kroos, individ care pur si simplu se plimba pe teren, fuge de pasa, joaca doar la alibi, in dauna lui James

Kroos fuge de minge? Ha Ha ! Amice , esti pe lângă fenomen... Păi primul plecat in vară va fi James.

10208153950308502
Florin Gligor  •  25 Aprilie 2017, 04:02

Mai raul1985,prostea ,trebuia dat penalti in minutul 2 si ramanea 2-1 la pauza ,dar fara marcelo si casemiro,daca tot e sa fim corecti,,tot ramanea 3-2,ca Marcelo nu mai dadea pasa de gol lui James ,ca sa nu mai spun ca va ciuriuiam intre timp,putea fi lejer 3-7 scorul total,benzema a avut 1 clara,pique alta,suarez alta,alcacer alta,in rest ocazii slabe.,dupa calculele mele Atletico va scoate ca jucati numai la noroc sau cu ajutorul arbitrului ,si de obositi ce sunteti mai pierdeti si in campionat 1,2 jocuri si ramaneti inca 1 an in alb,restul e cancan boa ce esti.

marius.bxl
marius.bxl  •  24 Aprilie 2017, 23:50

Zidane și benzema vorbesc același limba ARABA

Vezi toate comentariile (7)
Comentează