INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Pe marginea prăpastiei! Septupla campioană a Franței a ajuns pe ultimul loc. „Sperăm să nu fie acesta finalul. Este o catastrofă!”

Fabio Grosso // Foto: Imago
Fabio Grosso // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 14:29 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 15:00

Deși a schimbat antrenorul la mijlocul lunii septembrie, Lyon se afundă tot mai mult în Ligue 1. Eșecul de acasă cu Lille (0-2) a îndepărtat-o pe OL la cinci puncte de prima poziție deasupra liniei retrogradării. Echipa lui Grosso are cel mai prost atac după Clermont și a treia cea mai slabă apărare după Nantes și Lorient.

Lyon merge din rău în mai rău și se afundă într-o criză care pare interminabilă. Înfrângerea de aseară, de pe Groupama Stadion, 0-2 cu Lille, a fost a patra în șapte meciuri pe teren propriu în actuala Ligue 1. OL nu a reușit să învingă pe nimeni acasă în acest sezon, record negativ în istoria clubului în elita Franței! 

Ce au făcut stranierii în acest weekend » Boloni, victorios în Ligue 1. Ghinion pentru Mutu + Pușcaș și Drăgușin, integraliști la Genoa
PROGRAM
Ce au făcut stranierii în acest weekend » Boloni, victorios în Ligue 1. Ghinion pentru Mutu + Pușcaș și Drăgușin, integraliști la Genoa

Chiar dacă l-a dat afară pe Laurent Blanc și l-a numit pe 18 septembrie pe Fabio Grosso (ex-Frosinone), situația nu s-a ameliorat deloc. Succesul de la Rennes (1-0) a fost doar o floare rară, fiind singurul din această stagiune!

Rioli: „Lyon trebuie reconstruită din temelii”

Echipa care lega șapte titluri de campioană la începutul acestui secol suferă teribil, distanțându-se la cinci puncte de primul loc ce asigură salvarea de la retrogradare.

"Problema lui Lyon nu este că se află pe locul 18 sau la mijlocul ierarhiei, ci că nu e a treia sau a patra din Ligue 1. Ca să ajungă în Top 5, această echipă trebuie reconstruită din temelii de către Grosso. Situația este dezastruoasă", susține ziaristul Daniele Riolo.

În august 2020, OL juca semifinală de Ligă!

Lucru pe care-l admite franc și mijlocașul Skelly Alvero: „Sperăm ca finalul să nu fie acesta. Este o catastrofă". Conducerea lui OL considerase că locul 7 ocupat la sfârșitul stagiunii trecute e un eșec, pentru că însemna necalificarea în cupele europene, după ce în 2020 jucase în semifinalele Ligii Campionilor, eliminând-o la Lisabona pe Manchester City (3-1)!

„Am ajuns tot mai jos, în punctul în care trebuie să schimbăm dinamica negativă cât mai repede posibil. Și să lăsăm totul în mâinile antrenorului1", recunoaște același Skelly Alvero. Lyon riscă să aibă soarta altor două foste campioane ale Franței, care au ajuns acum să evolueze în Ligue 2, Girondins de Bordeaux (are șase titluri) și Saint-Étienne (10 titluri).

Schimbarea patronatului, cu Jean-Michel Aulas cedând în vară clubul americanului John Textor, n-a produs revirimentul așteptat. „Am cumpărat una dintre cele mai mari comori din fotbalul francez plătind 465 de milioane de euro, am lichidat o datorie de 50 de milioane către bănci și am investit încă 60 de milioane pentru a ne proteja. Dar tot nu putem executa planul de business cu mâinile legate".

Lyon a vândut jucători de peste 100 de milioane în vară

Lyon a făcut revoluție în intersezon, când a vândut ori a lăsat liberi nu mai puțin de 8 jucători: Barcola (40 de milioane, la PSG), Lukeba (30, RB Leipzig), Faivre (12, Bournemouth), Özkacar (5, Valencia), Mendes (4.2, Al-Rayyan), Toko Ekambi (Abha), Aouar (Roma) și Moussa Dembélé (Al-Ettifaq). 

5din cele 7 puncte acumulate de Lyon în actualul sezon din Ligue 1 au fost obținute cu Fabio Grosso pe banca tehnică. Bilanțul său este o victorie, două remize și patru eșecuri

Și din cele 107 milioane de euro încasate nu a reinvestit în achiziții decât 19 milioane! "Este un haos total la club și Grosso, scufundat în cea mai mare criză din istoria clubului, tot face experimente și adună puține puncte", scrie L'Equipe.

Își face viața prea complicată încercând să schimbe lucrurile din mers. Implică prea mulți jucători și operează atâtea modificări, în timp ce echipa are tot mai puțină încredere.

 - Daniele Riolo, jurnalist francez

Citește și

Ratare de pomină! Ce scriu italienii după evoluția lui Pușcaș și ce note au primit el și Drăgușin la Genoa
ITALIA
Ratare de pomină! Ce scriu italienii după evoluția lui Pușcaș și ce note au primit el și Drăgușin la Genoa
„Perla” Braziliei și a lui Real Madrid are și o latură extrem de agresivă. Și-a lovit brutal un adversar!
BRAZILIA
„Perla” Braziliei și a lui Real Madrid are și o latură extrem de agresivă. Și-a lovit brutal un adversar!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează