INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Pelé și Neymar, într-un documentar despre jucătoarele de fotbal! Fiica legendarului brazilian îl va lansa înainte de Jocurile Olimpice

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 decembrie 2019 14:44

Kelly Nascimento, fiica legendarei Perle Negre a lui Santos și a naționalei auriverde, va lansa acest film anul viitor, înaintea Olimpiadei din 2020.

de Delia Marinescu

Fiica cea mare a lui Pelé va lansa în 2020 un documentar despre eforturile pe care le fac jucătoarele de fotbal din întreaga lume pentru a practica acest sport, scrie site-ul Dibradoras. Iar Perla Neagră, triplu campion mondial cu Seleção (1958, 1962, 1970), este unul dintre producătorii executivi ai filmului.

„Tata are unele păreri de tipul lumea e așa și gata"

Pelé nu s-a remarcat până acum în lupta pentru drepturile minorităților, însă Kelly Nascimento, o activistă convinsă pentru egalitatea de gen, îl ia pe tatăl ei alături pentru a sublinia importanța acestei lupte, adaugă portalul brazilian.
Kelly a subliniat că Pelé face parte dintr-o generație mai conservatoare și înțelege, pe de o parte, că îi e mai greu să se poziționeze în legătură cu unele chestiuni. 

„El s-a născut în anii ‘40, lucrurile astăzi sunt foarte diferite decât erau în acea perioadă. El are unele păreri de tipul lumea e așa și gata, dar da, eu i-am spus foarte clar că e important ca el să promoveze această idee", a declarat Kelly pentru Dibradoras.

A jucat la Mondialul U20

Documentarul are la bază povestea lui Laís Araújo, o tânără jucătoare braziliană de la periferia orașului Salvador, care a crescut jucând fotbal cu băieții și visând să aibă și ea șansa într-o zi să îmbrace tricoul naționalei. De-a lungul vieții, lui Laís i s-au închis multe uși în față, dar a reușit în final să fie acceptată la echipa Universității din Florida, unde a început să își construiască într-adevăr cariera. În 2016, ea a fost căpitanul formației la Mondialul U20 și în prezent evoluează în Australia, una dintre țările care investesc cel mai mult în fotbalul feminin.

Documentarul trece apoi prin Anglia, Italia, Franța și Tanzania și prezintă dimensiunile luptei pe care o duc femeile ca să facă fotbal.

„Mă așteptam să văd multă furie la ele"

În film apar, de asemenea, nume mari din fotbalul mondial, precum Julie Foudy, campioană olimpică și mondială din SUA, Marta, de șase ori cea mai bună din lume, sau Billie Jean King, legendară jucătoare de tenis. De asemenea, sunt prezente și nume grele din fotbalul masculin. Pelé și Neymar.

Kelly Nascimento spune că în timpul filmărilor a întâlnit un sentiment care a surprins-o, prezent la toate jucătoarele, indiferent de țara din care vin. "Eu mă așteptam să văd multă furie la ele și o anumită frustrare din cauza realității pe care o trăiesc. Dar tot ce am întâlnit a fost recunoștință. În toate locurile prin care am fost am întâlnit acest sentiment de recunoștință pentru traiectoria pe care au avut-o", a afirmat Kelly.

„E foarte trist să vezi asta"

Vizitând cluburi ca Santos, Manchester City, PSG sau Juventus, documentarul scoate în evidență diferența dintre investițiile care se fac în fotbalul feminin și cele din fotbalul masculin. În multe dintre locuri, condițiile în care se antrenau femeile erau destul de precare. "Vorbind despre partea negativă, am văzut în multe locuri bărbați din conducerea cluburilor care aveau un grad ridicat de rezistență față de fotbalul feminin, poate chiar o iritare, aș spune, o indignare fiindcă trebuie să lucreze cu o echipă feminină. E foarte trist să vezi asta în ziua de azi", a adăugat fiica lui Pelé.

„Simt nevoia să ciocnesc un pahar de șampanie”

„Pe de altă parte, sunt bărbați care au ajuns să lucreze în fotbalul feminin pentru că aici au mai găsit loc, iar unii chiar îmbrățișează această cauză. Unul mi-a zis: «Cu o echipă masculină e foarte ușor, ei se promovează singuri. Dar cu o echipă feminină, nu». De fiecare dată când reușim să se scrie despre jucătoare într-un ziar, simt nevoia să ciocnesc un pahar de șampanie", își amintește Kelly Nascimento. Care speră să lanseze documentarul anul viitor, înaintea Olimpiadei. 

101 selecțiiare Neymar, 27 de ani, a naționala Braziliei, pentru care a marcat 61 de goluri

Citește și:

Maradona, interviu senzațional în Argentina » Cum și-a pierdut virginitatea la 13 ani: „Ea citea ziarul” + „Am fost răpit de un OZN. Am apărut acasă după 3 zile!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
771545396317549
Eugen Iustin  •  22 Decembrie 2019, 17:20

Foarte frumos.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează