INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Pep Guardiola critică justiția din Spania, după condamnările separatiștilor catalani: „Atac la drepturile omului”

Articol de - Publicat marti, 15 octombrie 2019 13:01

Pep Guardiola (48 de ani), antrenorul lui Manchester City, este revoltat de condamnările separatiştilor catalani.

Sentinţa pronunţată de Curtea Supremă de Justiţie din Spania în Procés de Catalonia, cu condamnări de o sută de ani de închisoare în total pentru politicienii şi activiştii implicaţi în referendumul pentru independenţă, a provocat reacţii furibunde şi-n lumea fotbalului. 

Lider de opinie ca de obicei, Pep Guardiola a protestat: „E inacceptabil ca, în secolul XXI, Spania să trăiască într-o derivă autoritară, unde legea antiteroristă e folosită să îngrădească şi să persecute libertatea exprimării, dreptul de a te aduna, a demonstra şi la justiţie liberă”. 

„Au folosit represiunea” 

Managerul lui Man. City a continuat atacul, în numele platformei Tsunami Democràtic: „Nici Pedro Sánchez, nici alt Guvern n-au avut curajul să înfrunte acest conflict prin dialog şi respect, ci doar folosind represiunea. Independenţa e bazată pe dorinţa separării, o mişcare a cărei forţă e bazată pe recunoaşterea pluralismului şi a diversităţii, şi nu pe xenofobie şi egoism. Cerem o soluţie politică şi democratică Guvernului spaniol, iar comunităţii civile internaţionale să intervină în a găsi rezolvarea situaţiei, prin aşezare la masa negocierilor”

Protest la El Clasico 

Şi Xavi, fostul său elev de la Barcelona, i-a ţinut isonul: „Sentinţa este o ruşine. Închisoarea nu este o soluţie şi rezolvarea conflictului din Catalunya trebuie să vină numai pe calea dialogului politic”.  

Pe 26 octombrie, în ziua când se joacă El Clasico, Barça - Real Madrid, se va organiza în oraş o amplă manifestaţie de protest! 

VEZI ȘI:

BULGARIA - ANGLIA 0-6 // Reacție dură a lui Raheem Sterling: „Îmi pare rău că Bulgaria e reprezentată de astfel de idioți!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
511110169080791
George Burcasimi  •  16 Octombrie 2019, 20:44

Se amagesc spaniolii .Catalanii vor fii liberi ,intr-o zi .Nu au nimic cu spaniolii .Alta civilizatie ! Respect Guardiola ,respect Xavi !

viperx10
viperx10  •  15 Octombrie 2019, 14:22

Catalanul vorbeste fara sa stie Codul Penal spaniol, oare?! Am ajuns sa traim vremuri in care orice neavenit isi da cu parerea. Statul spaniol e puternic; a se vedea cum la noi asa ceva - ma refer la condamnarea unor separatisti secui/maghiari, in urma unor actiuni similare, nu mai este posibila, intrucat fapta nu mai este infractiune.

vladutz13
vladutz13  •  15 Octombrie 2019, 13:36

Haha, ce legatura are libertatea de exprimare cu ce au facut aia??? Au incercat sa rupa o bugata din Spania, sa o declare independenta, este bineinteles ilegal. In alte vremuri pt asa ceva oamenii erau si executati, au scapat ieftin.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close