INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Pep Guardiola, pus pe glume înaintea duelului cu Mikel Arteta: „Eu mă îmbrac mai bine, sunt mult mai elegant”

Pep Guardiola și Mikel Arteta
Pep Guardiola și Mikel Arteta

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 11:35 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 13:25

Pep Guardiola (52 de ani) și Mikel Arteta (41 de ani) se vor întâlni duminică seară în derby-ul etapei din Premier League, Arsenal - Manchester City. Partida începe la 18:30 și va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1.

Pep Guardiola a vorbit înaintea duelului cu Arsenal despre fostul său discipol, Mikel Arteta. Arsenal a rămas singura echipă din Premier League fără înfrângere în acest sezon și se află pe locul 3, la doar un punct în spatele lui Manchester City. 

Jucătorii străini au început să părăsească Israelul: „Nu mă întrebați de fotbal. E război!”
ISRAEL
Jucătorii străini au început să părăsească Israelul: „Nu mă întrebați de fotbal. E război!”

Pep Guardiola, pus pe glume înainte de duelul cu Mikel Arteta: „Eu mă îmbrac mai bine, sunt mult mai elegant”

Guardiola a glumit pe tema asemănării dintre el și Arteta: „Nu văd nicio caracteristică de-ale mele la el, avem părinți diferiți. Eu mă îmbrac mai bine, sunt mult mai elegant.”

Guardiola a continuat apoi discuția într-o manieră mai serioasă: „De obicei nu-mi apăr adversarii, ne respectăm, dar nu suntem prieteni. Cu Mikel e o poveste diferită. Am lucrat la Manchester City timp de trei ani, perioadă plină de succes. Eram convins că o să ajungă unde este acum, am admirat ideile lui și modul în care comunică cu jucătorii.

Dovada clară este încrederea clubului în abilitățile sale. Au avut răbdare și încredere în el, iar rezultatele au început să apară. Cluburile mari așa trebuie să facă, să privească ce se construiește, nu să ia decizii în urma rezultatelor pe termen scurt. Arsenal are acum antrenorul potrivit pentru mulți ani, cunoaște foarte bine și iubește clubul, nu există ceva mai bun.”

Antrenorul „cetățenilor” a vorbit despre colaborarea cu Arteta de la Manchester City: „Lumea spune că a învățat totul de la mine, dar să știți că și eu am învățat foarte multe de la el. Aduc antrenori asistenți care să mă ajute, să mă învețe.”

Mikel Arteta a fost aproape de demitere în urma unei înfrângeri dure cu Manchester City

În urmă cu două sezoane, Arsenal a fost învinsă pe Etihad Stadium cu scorul de 5-0. Arteta a fost aproape de demitere în acele momente, dar conducerea „tunarilor” a decis să-i mai acorde o șansă. Arteta a reușit atunci să redreseze echipa și a terminat sezonul pe locul 5, la doar 2 puncte în spatele rivalilor locali, Tottenham.

Sezonul trecut Arsenal a fost liderul clasamentului timp de 248 de zile, dar Manchester City a reușit să vină din spate și să profite de seria slabă a „tunarilor” pentru a câștiga titlul în Premier League. Guardiola l-a învins pe Arteta stagiunea trecută în ambele întâlniri directe, cu scorurile 3-1 și 4-1. Arteta și-a luat revanșa în fața lui Guardiola înaintea startului acest sezon, când Arsenal a învins Manchester City la loviturile de departajare în Supercupa Angliei.

Vezi și alte știri: 

Marius Șumudică dă vina pe ghinion pentru înfrângerea cu Bașakșehir: „Mi s-a mai întâmplat numai când eram la Astra” + Ce zice despre Alexandru Maxim și Denis Drăguș
TURCIA
Marius Șumudică dă vina pe ghinion pentru înfrângerea cu Bașakșehir: „Mi s-a mai întâmplat numai când eram la Astra” + Ce zice despre Alexandru Maxim și Denis Drăguș
Seoul - Jeonbuk 0-2 » Să mai zică Dan de VAR! Petrescu își salvează postul cu o victorie decisivă, într-un meci de totul sau nimic
COREEA DE SUD
Seoul - Jeonbuk 0-2 » Să mai zică Dan de VAR! Petrescu își salvează postul cu o victorie decisivă, într-un meci de totul sau nimic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează