INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  COREEA DE SUD

Seoul - Jeonbuk 0-2 » Să mai zică Dan de VAR! Petrescu își salvează postul cu o victorie decisivă, într-un meci de totul sau nimic

Dan Petrescu, bucurându-se după 2-0 cu Seoul
Dan Petrescu, bucurându-se după 2-0 cu Seoul

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 11:01 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 11:10

Jeonbuk avea nevoie de o victorie cu Seoul, în deplasare, pentru a prinde play-off-ul din Coreea de Sud. Formația antrenată de Dan Petrescu (55 de ani) a obținut-o, scor 2-0, și a încheiat sezonul regulat pe locul 4.

Înaintea meciului de astăzi, de la Seoul, scaunul lui Dan Petrescu se clătina serios. Jeonbuk câștigase doar una dintre ultimele 5 partide de campionat și era în mare pericol să rateze prezența în play-off, astfel că românul era amenințat cu demiterea.

Jeonbuk s-a deplasat la Seoul pentru un meci cu o rivală directă la play-off. Egalul nu ar fi fost suficient, era o partidă de totul sau nimic.

Jeonbuk a tremurat serios în finalul primei părți, Na Sang-Ho marcând în minutul 3 al prelungirilor, însă VAR-ul, tehnologie pe care Dan Petrescu a blamat-o în repetate rânduri când o antrena pe CFR Cluj, l-a salvat, anulând reușita pentru un ofsaid de ordinul centimetrilor!

Adrian Porumboiu, fără filtru la adresa Universității Craiova: „A primit ajutor de la stat, de la ANRP! Nu are niciun fel de istorie”
CSU CRAIOVA
Adrian Porumboiu, fără filtru la adresa Universității Craiova: „A primit ajutor de la stat, de la ANRP! Nu are niciun fel de istorie”

Jeonbuk a câștigat la Seoul, iar Dan Petrescu își salvează postul 

În partea a doua, Jeonbuk a rezolvat meciul. Mai întâi, a lovit pe contraatac în minutul 60, după o fază orchestrată de Ahn. Mijlocașul lateral i-a pasat pe culoar lui Lee Joon-Ho, acesta a pasat în fața porții, de unde Han a îndeplinit o simplă formalitate.

15 minute mai târziu, Gustavo, introdus pe parcurs, a stabilit scorul final, 0-2. Brazilianul a punctat cu o lovitură de cap spectaculoasă. 

Victoria a ajutat-o pe Jeonbuk să încheie sezonul regulat pe locul 4, cu 49 de puncte, două peste Seoul, rămasă prima sub linie, pe 7.

La final, Dan Petrescu s-a descătușat. După un meci în care a fost extrem de încordat, românul a fost filmat zâmbind și îmbrățișându-se cu colegii din staff. 

Cartonaș galben pentru Dan Petrescu

Dan Petrescu a primit cartonașul galben în minutul 73 al meciului, după ce a protestat la o decizie a brigăzii de arbitri. Jeong Woo-Jae a fost făcut „sandvici” de doi adversari, dar unul dintre „tușieri”, aflat la câțiva metri de fază, a dictat aut pentru Seoul.

Petrescu nu a fost de acord cu decizia, a mers să i-o reproșeze arbitrului asistent, moment în care „centralul” a intervenit și i-a acordat cartonașul galben.

Seoul - Jeonbuk 0-2 » Să mai zică Dan de VAR! Petrescu își salvează postul cu o victorie decisivă, într-un meci de totul sau nimic
Dan Petrescu, avertizat de arbitru

FINAL » Seoul - Jeonbuk 0-2

  • Au marcat: Han '60; Gustavo '75
  • 33.103 oameni au asistat la meci - număr oficial. 
  • Al doilea gol a fost înscris de Gustavo, cu o lovitură de cap spectaculoasă la capătul unei centrări lansate de Ahn Hyun-Beom. 
  • Jeonbuk a lovit pe contraatac în minutul 60, după o fază orchestrată de Ahn. Mijlocașul lateral i-a pasat pe culoar lui Lee Joon-Ho, acesta a pasat în fața porții, de unde Han a îndeplinit o simplă formalitate.
  • Seoul a înscris în minutul 3 al prelungirilor primei reprize prin Na Sang-Ho, dar reușita a fost anulată la intervenția video-arbitrajului, marcatorul aflându-se în poziție de ofsaid.

Seoul - Jeonbuk, echipe de start:

SEOUL (4-4-2): Baek - Park, Osmar, Kim, Lee Tae Sook - Kang, Ki, Paik, Na - Iljutcenko, Palocevic 
Antrenor: Kim Jin-Kyu

JEONBUK (4-4-2): Jeong Min Ki - Jeong Woo Jae, Jeong Tae Wook, Ku, Kim - Han, Boateng, Lee Soo Bin, Ahn - Moon, Lee Joon Ho 
Antrenor: Dan Petrescu

Mai multe știri de actualitate:

Șumudică nu se dezminte » Recital și după eșec, atac la clubul lui Erdogan: „Nu i-am văzut pe teren! Vreau să întreb și eu ceva”

Cu Messi pe teren, Inter Miami a ratat play-off-un în MLS » Urmează aproape 5 luni de pauză pentru starul argentinian

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
81mada
81mada  •  08 Octombrie 2023, 11:52

Rautacios articolul…

maradona79
maradona79  •  08 Octombrie 2023, 11:35

Si loserul de Mititelu il astepta la Craiova.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează