INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Guardiola, laude pentru managerul revelației din Premier: „De Zerbi e unul dintre cei mai influenți antrenori din ultimii 20 de ani”

Guardiola și De Zerbi sunt în relații foarte bune // Foto: Imago
Guardiola și De Zerbi sunt în relații foarte bune // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 mai 2023 17:03 / Actualizat marti, 23 mai 2023 17:44

Antrenorul campioanei Manchester City, Pep Guardiola (52 de ani), l-a elogiat pe Roberto De Zerbi, care a dus-o în premieră în istoria clubului pe Brighton în cupele europene: „Este unic, nu există echipă care să joace ca a lui”.

Nu de puține ori Roberto De Zerbi a fost considerat unul dintre urmașii lui Pep Guardiola ca stil și echipele lui au impresionat prin fotbalul ofensiv practicat, fie c-a fost vorba despre Sassuolo. Șahtior sau acum la Brighton

La clubul din Premier League a reușit și o performanță extraordinară, calificarea în cupele europene, o premieră în istoria „pescărușilor”, pe care nu a realizat-o nici măcar Graham Potter înainte de a pleca și a eșua lamentabil la Chelsea.

Guardiola: „De Zerbi este unic!”

Un motiv pentru ca Pep Guardiola să-i laude munca italianului, fost mijlocaș la CFR Cluj, la conferința de presă dinaintea partidei Brighton - Man. City, programată mâine seară: „Să țineți minte ceea ce vă spun acum, pentru că sunt cât se poate de sigur. De Zerbi e unul dintre cei mai influenți antrenori din ultimii 20 de ani. E unic și nicio echipă nu joacă precum a lui”.

De Zerbi, show în Premier League » Brighton i-a năucit pe „lupi”: victorie la 6 goluri
Premier League
De Zerbi, show în Premier League » Brighton i-a năucit pe „lupi”: victorie la 6 goluri

De Zerbi l-a depășit pe Pep Guardiola în controlul mingii!

Spaniolul, campion din nou cu „cetățenii”, a explicat de ce îl elogiază pe Roberto: „Când a ajuns în Premier League mă așteptam să aibă un mare impact, însă nu credeam că și va reuși într-un timp atât de scurt. 

E cel mai periculos adversar întâlnit de multă vreme, e în stare să monopolizeze controlul balonului, așa cum eu nu am fost capabil pentru mult timp. Toți jucătorii sunt implicați în construcție, portarul este ca și un mijlocaș adăugat.

El și echipa sa merită tot succesul pe care îl au. Eu l-aș compara cu Ferran Adrià de la El Bulli (un legendar restaurant catalan de 3 stele Michelin, închis în 2011). Ani de zile a fost cel mai mare bucătar din lume, revoluționând arta culinară. Modul în care joacă Brighton e special!”. 

Pentru a se califica în Europa League, lui Brighton, aflată pe locul 6, cu 61 de puncte, îi e de ajuns un punct fie în partida cu Man. City de pe teren propriu, fie în partida directă cu Aston Villa din ultima rundă, în week-end-ul următor.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Fratele lui Ronado, acuzat că a vândut tricouri falsificate ale lui Juventus cu numele lui Cristiano!

Davies i-a șocat pe fanii lui Bayern: „Nu s-ar părea că situația îl afectează prea tare” » Ce făcea canadianul la o zi după eșecul cu Leipzig

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează