INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LEIPZIG

Perla din defensiva lui Leipzig, în vizorul granzilor Europei » Un fotbalist de 19 ani este dorit de Milan şi Manchester United

Dayot Upamecano, foto: Gulliver/gettyimages
Dayot Upamecano, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat marti, 31 octombrie 2017 16:10

Dayot Upamecano, fundaşul central al clubului RB Leipzig, în vârstă de doar 19 ani, se află în vizorul lui AC Milan şi al lui Manchester United, cele două urmând să-l oferteze în următoarea perioadă de transferuri, scrie Calciomercato.

Tânărul francez a sosit la echipa germană la începutul acestui an, chiar de la clubul frate, RB Salzburg, în schimbul a 10 milioane de euro. În cele aproape 10 luni petrecute în Bundesliga, Upamecano a evoluat în 25 de partide, iar în acest sezon a debutat şi în Champions League, fiind integralist în toate cele 3 meciuri disputate până acum în grupa G.

Fotbalistul, descris de publicaţia italiană ca fiind "un fundaş central puternic, foarte bun în duelurile aeriene, cu o tehnică bună şi care poate evolua şi în faţa apărării", este deja urmărit de Manchester United de doi ani, iar în cursă a intrat şi AC Milan, cele două fiind gata să-l oferteze pe francez în ianuarie.

Pe lângă calităţile deosebite menţionate, Upamecano este deja obişnuit cu marile performanţe, în ciuda faptului că abia a împlinit 19 ani. Acesta a câştigat Campionatul European U17, în 2015, alături de naţionala Franţei, două titluri şi două Cupe ale Austriei, împreună cu RB Salzburg.

12 milioane de euroeste cota fundaşului de 1,85m, potrivit transfermarkt.com

13 partidea bifat acesta în sezonul actual pentru Leipzig

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează