INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

O legendă a fotbalului englez, despre tricoul lui Maradona: „Nu l-aș folosi nici să spăl vasele! Dacă am fi știut că e în vestiarul Angliei l-am fi rupt în mii de bucăți”

Tricoul purtat de Maradona la meciul Argentina - Anglia 2-1/ foto Imago Images
Tricoul purtat de Maradona la meciul Argentina - Anglia 2-1/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2022 11:27 / Actualizat duminica, 08 mai 2022 14:59

Peter Shilton (72 de ani), fostul portar al naționalei Angliei, a vorbit despre tricoul lui Maradona, vândut pentru 8,5 milioane de euro. 

Legendarul goalkeeper al Albionului, cu 125 de selecții în prima reprezentativă, a fost victima „mâinii lui Dumnezeu”, în celebrul meci dintre Argentina și Anglia, scor 2-1, din sferturile Campionatului Mondial din 1986. La 36 de ani de la golul primit de la Maradona, cu mâna, Shilton declară că „nu i-aș folosi tricoul nici să spăl vasele”

UEFA nu mai oferă bilete gratuite la finala Champions League! » Ce va face în schimb + Cum vor fi distribuite cele 75.000 de locuri
UEFA
UEFA nu mai oferă bilete gratuite la finala Champions League! » Ce va face în schimb + Cum vor fi distribuite cele 75.000 de locuri

Peter Shilton, discurs dur la adresa lui Maradona

Tricoul lui Maradona a fost scos la licitație de Steve Hodge, fost mijlocaș englez, cu 24 de selecții în națională. Fostul jucător de la Aston Villa, Leeds, Nottingham Forest și Tottenham a intrat în posesia tricoului legendei argentiniene chiar după meciul dintre Anglia și Argentina. Peter Shilton, fostul coleg al lui Hodge, declară că fostul mijlocaș le-a ascuns coechipierilor faptul că a făcut schimb de tricouri cu Maradona.

„N-aș fi schimbat tricoul cu Maradona în acea zi pentru tot aurul din lume. Nu l-aș folosi nici măcar pentru a curăța vasele din bungalow-ul meu. Dacă eu sau ceilalți am fi știut că Hodge avea tricoul în vestiar, cu siguranță nu ar fi ieșit de acolo. L-am fi rupt în mii de bucăți. Și adio profit pentru mijlocaș.

Pun pariu că Steve se bucură că nu a ieșit așa. El știa ce face, de aceea nu ne-a spus nimic. Și mă bucur că, în final, cel puțin un englez a obținut ceva din acel meci”, a declarat Peter Shilton, citat de Il Posticipo.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Nebunie în Germania » Schalke a câștigat dramatic și a promovat în Bundesliga + Fanii au invadat terenul

Vedetele lui Manchester United plătesc scump după umilința cu Brighton

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
fcu1948
fcu1948  •  08 Mai 2022, 22:16
Postat de pe 08 Mai 2022, 16:13

Maradona a fost un trisor si un drogat!

Maradona a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, dacă nu cel mai mare. Trișor? Pai Messi plonjează când simte adierea respirației fundașului, despre ce vorbim? Sau Cristiano Ronaldo, de câte ori nu a plonjat in careu cerând penalty?

reteleanu
reteleanu  •  08 Mai 2022, 17:00

individul asta (un portar de mana a treia) ar trebui sa-i multumeasca si in somn ca a fost bagat in cartile de istorie de cel mai mare fotbalist al lumii.

belane
belane  •  08 Mai 2022, 16:57
Postat de Johny English pe 08 Mai 2022, 14:54

Praziliene! Esti complicele Hotului de maradona?!

Englezii au castigat unicul si singurul lor trofeu important tot printr-o furaciune asa ca opiniile lor de frustrati moralizatori au valoare egala cu zero

Vezi toate comentariile (7)
Comentează