INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INCIDENT AVIATIC

Noi detalii despre accidentul lui Emiliano Sala. Pilotul a reclamat probleme la avion înainte de plecarea de la Nantes: „Am auzit o bubuitură”

Emiliano Sala
Emiliano Sala

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 10:50 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 11:41

Emiliano Sala s-a stins pe 21 ianuarie în 2019, la vârsta de 28 ani, într-un accident aviatic alături de pilotul David Ibbotson. Atacantul argentinian a plecat de la Nantes spre Țara Galilor, acolo unde urma să semneze un contract cu clubul Cardiff City. Înainte să plece alături de Emiliano Sala la Cardiff, pilotul și-a sunat un prieten, căruia i-a spus problemele aeronavei. 

La aterizarea pe aeroportul din Nantes, David Ibbotson și-a sunat un prieten pilot și i-a mărturisit îngrijorările legate de avionul pe care îl conduce. Acesta a explicat, în timpul conversației telefonice, că a auzit o bubuitură în timpul zborului, doar că acesta s-a ghidat după parametrii și a continuat zborul, potrivit stenogramelor  BBC.

Dan Petrescu nu va sta mult „șomer” dacă se va despărți de CFR: două oferte din fotbalul englez! Toate detaliile
CFR CLUJ
Dan Petrescu nu va sta mult „șomer” dacă se va despărți de CFR: două oferte din fotbalul englez! Toate detaliile

Pilotul lui Emiliano Sala: „În timp ce zburam am auzit o bubuitură”

„În timp ce zburam spre Nantes am simțit o bubuitură (n.r. - avionul a venit din Marea britanie spre Nantes). M-am gândit că-i ceva în neregulă! Am verificat toți parametrii și erau în regulă, așa că am continuat zborul”, a spus David Ibbotson.

De asemenea, pilotul lui Emiliano Sala i-a mai explicat prietenului său că la aterizarea pe aeroport a simțit probleme la sistemul de frânare.

Când am aterizat pe aeroport, am simțit că frâna stângă nu funcționa. La ce probleme sunt avionul trebuie să se întoarcă în hangar”, i-a mai spus prietenului său.

Pilotul lui Emiliano Sala nu avea licență de zbor

Pilotul David Ibbotson nu avea în posesie licența pentru zboruri de noapte, fiindcă suferea de daltonism.

„Este foarte important să poți diferenţia luminile verzi de cele roşii în întuneric. E ilegal să zbori în afara restricţiilor licenţei, afectând și asigurarea de zbor”, susține o sursă din aviaţia galeză pentru BBC.

Emiliano Sala: „Simt că se destramă”

Emiliano Sala a simțit că ceva este în neregulă încă din timpul zborului și le-a scris unor apropiați pe un grup de WhatsApp că există mai multe probleme cu aeronava.

Omule, mi-e frică! Pare că se destramă... Nu știu dacă cineva mă va căuta pentru că nu mă va găsi”, le-a transmis  Emiliano Sala apropiaților.

Citește și alte știri:

UEFA nu glumește: Rusia, exclusă și de la Euro 2024 din cauza războiului!

Fotbalistul care a sărit în tribune să-și apere fratele reclamă o „problemă uriașă” pentru fotbal: „De asta nu vine mama la meciuri”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează