INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

„Pintilii” de Franța a costat echipa deja 400.000 €, dar a dus-o pe locul 8, aproape de zona de Conference League!

William Still
William Still

Articol de - Publicat miercuri, 08 martie 2023 16:29 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 16:29

Reims este neînvinsă de 18 etape, dintre care 16 de când a fost preluată de William Still, antrenor fără licență PRO, din cauza căruia clubul trebuie să plătească amendă.

Reims e revelația acestui sezon din Ligue 1. Echipa pregătită de Willam Still a urcat din zona retrogradării, unde se găsea la mijlocul lui octombrie, la 6 puncte de locul de Conference League. 

Are în prezent cea mai lungă serie fără înfrângere din campionatul Franței, 18 partide. 16 dintre acestea cu tânărul antrenor belgian de 30 de ani, fără licență UEFA PRO și care a învățat singur meserie jucând ore în șir Football Manager.

Eliminată de la Survivor, soția lui Gabi Popescu a avut un conflict frontal cu o coechipieră la plecare: „Te porți ca un jeg”
SURVIVOR
Eliminată de la Survivor, soția lui Gabi Popescu a avut un conflict frontal cu o coechipieră la plecare: „Te porți ca un jeg”

505 minute fără gol primit pentru echipa lui William Still

Din cauză că nu are voie să angajeze un tehnician nepregătit corespunzător cerințelor Ligue 1, care dă indicații în timpul meciurilor, clubul trebuie să achite la fiecare joc 25.000 de euro amendă. 

Și Still a obținut opt victorii și opt egaluri, secvență începută cu un 0-0 la Lorient. Reims are și cinci partide consecutive fără gol primit, 505 minute cu poarta închisă, de la reușita lui Ibrahima Koné (Lorient). Prețul plătit până acum, 400.000 de euro, și suma va tot crește până ce Will își va termina cursurile pentru obținerea brevetului PRO.

A pornit de jos în carieră

Still, care deține și cetățenia engleză, a început de jos, de la juniorii U14 ai lui Preston North End. A mai fost apoi „secund" în Belgia, la Lierse, Beerschot și Standard Liège. A ajuns ulterior în Franța și, după o perioadă în care a activat ca "secund" și la Reims, a devenit „principalul" echipei din Hexagon acum aprioape cinci luni.

Dacă cineva îmi spunea că o să fiu antrenor principal în Ligue 1 la 30 de ani, îi spuneam să mă lovească peste față
- Will Still, antrenor Reims

40 de punctedupă 26 de etape are Reims și cele mai multe remize din Ligue 1 (13)

Citește și: 

Luka Modric NU mai prelungește! Simbolul lui Real Madrid va pleca în vară

Borussia, atac la arbitrul care a repetat penaltyul pentru Chelsea: „Mă doare-n cot de explicații. Slab și foarte arogant”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
inshallah
inshallah  •  09 Martie 2023, 16:45

un antrenor cu licenta ii ducea in Conference league, nu "aproape de zona"

losche
losche  •  08 Martie 2023, 17:12

Dacă cineva îmi spunea că o să fiu antrenor principal în Ligue 1 la 30 de ani, îi spuneam să mă lovească peste față - Will Still, antrenor Reims Dacă cineva îmi spunea că o să fiu antrenor principal în Ligue 1 la 30 de ani, il loveam peste față - Will Smilth, actor

Vezi toate comentariile (2)
Comentează