INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Plângere la FIFA » Barcelona cere despăgubiri lui Santos, după ce brazilienii l-au vândut pe Gabriel la Inter

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat marti, 06 septembrie 2016 18:20

Conflict în fotbalul mondial, după ce FC Santos l-a cedat la Inter pe Gabriel, contra sumei de 30 de milioane de euro.

În 2013, după transferul lui Neymar de la Santos la Barcelona, catalanii au semnat o clauză prin care brazilienii erau obligaţi să-i înştiinţeze pe aceştia de orice ofertă primesc pentru atacantul Gabriel Barbosa Almeida, poreclit Gabigol. Conform acestei înţelegeri, cei de la Barcelona aveau trei zile la dispoziţie în care să se decidă dacă doresc să trimită o ofertă egală pentru a achiziţiona jucătorul.

UOL Esporte, un site din Brazilia, a aflat că cei de la Santos au trimis notificarea catalanilor cu privire la transferul lui Gabriel pe 28 august, iar pe 30 august l-au vândut italienilor de la Inter, lăsându-le, astfel, doar două zile la dispoziţie celor de la Barcelona şi nu trei, aşa cum era înțelegerea.

Acum, Barcelona cere despăgubiri în valoare de 3,2 milioane de euro pentru nerespectarea pactului dintre cele două părţi, adică suma pe care aceştia au oferit-o pentru a avea acea clauza.

Brazilienii se apără, preşedintele lui Santos oferind o primă reacţie legată de acest subiect: "Barcelona poate să facă ce vrea. Să nu uităm că ei trebuie să ne plătească încă 2 milioane de euro pentru transferul lui Neymar".

Campioana Spaniei avea nevoie de un atacant de calitate pentru a suplini o eventuală absenţă a unuia dintre Messi, Suarez sau Neymar, iar Gabigol părea varianta perfectă. Din cauza neînţelegerilor cu Santos, Barça a fost nevoită să se reorienteze şi l-au adus pe Paco Alcacer, de la Valencia.

Gabriel, în vâstă de 20 de ani, a debutat şi în echipa mare a Braziliei în această vară şi a reuşit să câştige medalia de aur la Jocurile Olimpice.

surse: www.calciomercato.com,  www.newstalk.com, www.esporte.uol.com.br 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
883137071780494
Doina Suciu  •  06 Septembrie 2016, 18:59

numarul de caractere e optional? nu e cazul articolului de fata, sunt altele cu 3500 sau mai mult, de caractere:) voi va cititi regulamentele sau va intereseaza doar banii aia europeni pentru proiectul cu jurnalism?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează