INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

Acuze de corupție! Ceasuri de lux mită pentru a ceda meciuri: „E rezultatul direct al unei falsificări grave a competiției sportive”

Vanden Borre, Anderlecht// Foto: IMAGO / Belga
Vanden Borre, Anderlecht// Foto: IMAGO / Belga

Articol de - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 13:31 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 15:51

Roland Duchatelet, ex-președinte al lui Standard Liege, și doi foști jucători ai echipei suspectează adversarii c-ar fi aranjat rezultatul întâlnirilor din cursa pentru titlu în 2014.

Suspiciuni de corupție apar din nou în fotbalul belgian. La o lună de la anunțarea trimiterii în judecată a 57 de persoane în scandalul „Footbelgate”, marți au fost depuse mai multe plângeri la Bruxelles, pentru acuzații de aranjare de meciuri. Sunt vizate Anderlecht-Genk pe 11 mai 2014 (4-0) și Genk-Bruges pe 15 mai 2014 (3-2).

„Foc și moarte porcilor de la Bayern!” » Ameninţări violente la adresa vedetelor campioanei Germaniei
BUNDESLIGA
„Foc și moarte porcilor de la Bayern!” » Ameninţări violente la adresa vedetelor campioanei Germaniei

Miza, ceasuri de lux

Potrivit RTBF, Roland Duchatelet, fostul președinte al lui Standard, și doi foști jucători ai echipei sale bănuiesc că adversarii din cursa pentru titlul din 2014 ar fi influențat rezultatul întâlnirilor, în schimbul unor ceasuri de lux. Plângerea îi vizează pe Anthony Vanden Borre și Ilombe Mboyo, de la Anderlecht și Genk, și pe un al treilea jucător a cărui identitate n-a fost dezvăluită.

Totul ne face să credem că titlul câștigat de Anderlecht e rezultatul direct al unei falsificări grave a competiției sportive”, susține Duchatelet. Vanden Borre, pe atunci la Anderlecht, dar fost la Genk, ar fi împărțit adversarilor ceasuri de lux „în schimbul pasivității lor sau greșelilor tehnice care le-ar fi facilitat sarcina adversarilor”. Cât despre Mboyo, pe atunci la Genk, ar fi făcut același lucru în celălalt meci.

Duchatelet făcuse deja plângeri în 2018 și 2019, fără niciun rezultat. De data aceasta, conform declarațiilor sale către RTBF, „au apărut noi dovezi”, știind că faptele vor fi prescrise începând cu 30 iunie. Standard a terminat pe locul 2 în 2013-2014, la două puncte de Anderlecht.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

„Foc și moarte porcilor de la Bayern!” » Ameninţări violente la adresa vedetelor campioanei Germaniei

Cristiano Ronaldo a „spart gheața” în 2022 și a făcut-o în stil mare! Gol superb în Manchester United - Brighton

Playtech: Loredana, APARIŢIE WOW! Poza care a şocat internauţii, nimeni nu credea că va face asta. Nu ai voie să ratezi aşa ceva!


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  16 Februarie 2022, 20:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează