CAMPIONATE  ·  ANGLIA

Poliția din Anglia este în alertă! Motivul incredibil care a dus la creșterea violențelor între suporteri » Cluburile sunt arătate cu degetul

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de — Marti, 19 Martie 2019, 10:03

Poliția britanică a dezvăluit că arestările legate de droguri ale fanilor au crescut cu 10% într-un an, iar reținerile pentru cocaină s-au dublat.

A trecut doar o săptămână de când Jack Grealish, căpitanul lui Aston Villa, a fost agresat în timpul derbyului cu Birmingham City (D2). Un fan advers l-a lovit cu pumnul în figură. Pe gazon! De atunci, s-au mai înregistrat trei incidente, unul încheiat rău chiar week-end-ul trecut, în Premier League. 

Nas spart! Tăiat cu cuțitul! Inconștienți!

Nu mai puțin de șapte suporteri ai lui Newcastle au pătruns pe teren la Bournemouth pentru a sărbători golul egalizator marcate de Matt Ritchie. O femeie-steward a încercat să-i oprească. A căzut victimă nebunilor. A ajuns la spital, cu nasul spart.

Și au mai fost momente de violență extremă în Anglia, într-un început de an furios. Pe 26 ianuarie, ultrașii lui Millwall și Everton s-au bătut înaintea meciului din FA Cup. Un susținător al oaspeților a fost tăiat pe față cu cuțitul. Pe 9 februarie, doi suporteri ai lui Watford au rămas întinși pe asfalt, unul în stare de inconștiență, după o confruntare cu fanaticii lui Everton. Iar Everton.

„Au înlocuit polițiști cu stewarzi”

Multe semnale de alarmă care anunță întoarcerea huliganismului pe arenele insulare. Poliția engleză are o explicație: cocaina! Potrivit Daily Mail, cifrele autorităților arată o creștere cu zece la sută a arestărilor fanilor legate de droguri. Iar reținerile pentru cocaină s-au dublat. De la 32 la 68! Și, se spune, aceste cifre nu spun totul. Ar fi doar o mică parte a realității terifiante.

Cluburile sunt arătate cu degetul. „Pentru a reduce cheltuielile, au înlocuit polițiștii cu stewarzi și firme de securitate” susține tabloidul britanic. Cu forțele de ordine prea departe de acțiune, huliganii au putut strecura droguri pe stadioane. Și drogurile au readus violența în fotbalul englez. 

„Credem că drogurile, mai ales cocaina, sunt principala explicație a creșterii violenței pe stadioane. Reprezintă un factor important. Pentru a elimina problema cocainei, e nevoie de expertiză, de profesioniști”
Mark Roberts, șef adjunct al poliției, pentru Daily Mail

38%este creșterea violenței pe stadioane în Anglia între sezoanele 2016-2017 și 2017-2018

67%a fost creșterea infracțiunilor declanșate de ură stagiunea trecută în fotbalul englez 

591 de arestări au fost făcute numai în liga secundă engleză în 2017-2018 (cu 22% mai mult)Vica Blochina e disperată. „De două zile plâng încontinuu. Nu știu ce să mai fac.„ Ce a pățit fosta amantă a lui Pițurcă

Libertatea

Comentarii (2)

sala_dalles  •  19 Martie 2019, 11:30

Ma intrebau daca sunt stelist si le raspundeam ? I hate them. Rideau cu pofta )) !

sala_dalles  •  19 Martie 2019, 11:20

In 90' fugisem la londŕa si. locuiam in sud est . Ieseam in parc ca on zona magheru si o puneam cu englezii de o " miutza" Dupa mergesam la pub cu ei asa cum faceam la Moldova la gradina dupa miutza din Zoia . Primul lucru care l-am aflat a fost sa nu ies afara dupa meciurile lui millwall

Vezi toate comentariile (2 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:15 Emisiune TV

Digi Sport Matinal

Digi 1
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Bielefeld - Nurnberg

Digi 1
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Jahn Regensburg - Darmstadt

Digi 2
14:00 Fotbal, Bundesliga 2

Wehen Wiesbaden - Dynamo Dresda

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
15:30 Documentar TV

Mircea Lucescu: episodul 1

TVR 1
16:30 Fotbal, Bundesliga

Leverkusen - Bayern Munchen

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga

Leipzig - Padeborn

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
16:30 Fotbal, Bundesliga

Frankfurt - Mainz

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
16:30 Fotbal, Bundesliga

Fortuna Dusseldorf - Hoffenheim

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
19:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - Hertha Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
Program TV complet

Liga 1