INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA OUT DE LA MONDIAL

Portughezii se tem de Macedonia de Nord: „Cine bate Italia merită respect”

Fernando Santos // Foto: Imago
Fernando Santos // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 25 martie 2022 11:05 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 14:18

Selecționerul Portugaliei, Fernando Santos, a devenit extrem de preocupat după surpriza produsă de macedoneni la Palermo, scor 1-0 cu Italia: „E un avertisment pentru marți.”

Portughezii au avut o semifinală extrem de dificilă, joi, cu Turcia. Au câștigat cu 3-1, într-adevăr, dar suspansul s-a menținut până la final. Burak Yilmaz a irosit în minutul 85 penalty-ul prin care oaspeții puteau restabili egalitatea pe tabelă, iar golul eliberator a venit abia în prelungiri (90+4). 

Motiv pentru care selecționerul Fernando Santos a devenit foarte preocupat în momentul în care a auzit că Macedonia a eliminat favorita Italia și vine cu un moral excepțional la Porto. 

„V-am spus dinainte că s-ar putea să jucăm împotriva Macedoniei. Astfel de meciuri nu sunt o glumă, sunt ca niște finale și orice se poate întâmpla. Cine bate Italia la ea acasă nu mai are nevoie de nicio introducere. Trebuie să le acordăm macedonenilor respectul cuvenit, același pe care l-am fi acordat și campioanei Europei”, a comentat Santos. 

Nu ne așteptăm să ne fie mai ușor împotriva Macedoniei decât ne-ar fi fost cu Italia. E o echipă care merită tot respectul. S-au dus în Italia și au câștigat, trebuie să ai calitate ca să-ți iasă așa ceva

- Matheus Nunes, internațional portughez

Tehnicianul portughez e îngrijorat și de faptul că ai săi au pierdut controlul duelului cu Turcia, după 2-0: „Nu poți să permiți așa ceva într-un meci pe care-l ai în mână. Bine că s-a terminat cu bine și ne putem concentra acum asupra unor adversari care vor veni aici să facă meciul vieții lor. Motivația trebuie să fie principala noastră preocupare.”

Am făcut primul pas spre marele nostru obiectiv, spre Cupa Mondială din 2022. Nu am realizat nimic încă. Trebuie să lucrăm în continuare într-un mod serios și concentrat, să respectăm adversarul, dar să credem mereu în abilitățile noastre. Hai Portugalia! Să mergem în Qatar!

- Cristiano Ronaldo, căpitanul naționalei Portugaliei

Citește și alte știri de la meciurile de baraj: 

Criză nerezolvată la naționala Italiei și un eșec anunțat » Explicațiile marii surprize de la Palermo

Drama lui Burak Yilmaz în barajul pierdut cu Portugalia » I-a „îngropat” pe turci: „Gata, mă retrag”. Un fan și-a împușcat televizorul de nervi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează