INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Potopul după Ana » Schweinsteiger s-a retras ieri din "naţională", iar Mourinho l-a anunţat că nu mai are loc la United

Articol de - Publicat sambata, 30 iulie 2016 00:00

Privat, lui Bastian Schweinsteiger, 31 de ani, îi merge cum nu se poate mai bine.

Nunta cu superba Ana Ivanovici, celebrată recent la Veneţia, a fost un succes. Dar în plan sportiv e jale mare. Noul manager al lui Man. United, Jose Mourinho, tocmai l-a anunţat pe mijlocaşul german că nu intră în planurile sale pentru sezonul viitor. Şi i-a pus în vedere să-şi caute echipă. Iar ieri, Schweini a luat decizia de a renunţa la naţională. La 31 de ani!

A dat sănătatea pe titlu

Fostul căpitan al lui Bayern plăteşte scump efortul de la CM 2014, unde s-a sacrificat pentru titlul suprem, jucând accidentat pe toată durata turneului. Urmărit de probleme de sănătate şi-n stagiunea trecută, prima în tricoul lui United, Bastian pare să-şi fi grăbit retragerea din echipa reprezentativă şi ca urmare a evoluţiei modeste de la Euro 2016. Un turneu pe care nemţii l-au încheiat în semifinale, inclusiv din cauza acelui henţ comis de el şi sancţionat cu penalty-ul de 0-1, ce a dat practic peste cap "şocul" cu Franţa (0-2).

Ameninţat cu "tineretul"

Iar viitorul se anunţă tulbure. Mourinho nu-i dispus să-i ofere neamţului nici măcar posibilitatea de a lupta pentru locul său în echipă. Potrivit Daily Mail, Jose l-ar fi avertizat că-l va expedia la "tineret" dacă nu pleacă de bună voie! Încotro? Fenerbahce şi-a manifestat interesul, însă jurnaliştii de la Bild sunt sceptici: "În actualul context politic din Turcia e greu de crezut că Basti va accepta să meargă la Istanbul".

120 de selecțiişi 24 de goluri are Schweinsteiger în naţionala Germaniei, pentru care a jucat 12 ani

18 aparițiia bifat Schweinsteiger sezonul trecut la Man. United, înscriind un singur gol

9 jucătoria pus Mourinho pe lista neagră, alături de Schweini regăsindu-se şi Januzaj

"Selecţionerul Low ştia cât ar fi însemnat pentru mine o victorie la Euro. Titlu pe care Germania nu l-a mai cucerit din 1996. Dar n-a fost să fie şi trebuie să accept eşecul"
Bastian Schweinsteiger, comunicat de presă

"La Mondialul 2014 am reuşit un triumf care istoric şi emoţional nu se va mai repeta în cariera mea. De aceea consider că e momentul potrivit să mă retrag din naţională"
Bastian Schweinsteiger, comunicat de presă

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează