INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Poveste neștiută despre Cristiano Ronaldo: operat la inimă la 15 ani! » „Doctorul mi-a zis că e posibil să nu mai joace fotbal”

Cristiano Ronaldo // FOTO: Imago +49   FOTO
Cristiano Ronaldo // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 11 ianuarie 2021 10:47 / Actualizat luni, 11 ianuarie 2021 13:54

Portughezul Cristiano Ronaldo (36 de ani), atacantul lui Juventus, a trecut printr-o problemă de sănătate în urmă cu 20 de ani, când era junior la Sporting Lisabona, fiind nevoie să fie operat la inimă.

Ziarul A Bola prezintă azi o poveste petrecută în 1999, când Ronaldo avea 15 ani și a avut probleme la inimă, totul fiind descoperit în timpul unui meci. Juniorii lui Sporing Lisabona jucau un meci, iar după 30 de minute, Ronaldo a fost nevoit să iasă de pe teren.

Cristiano Ronaldo, operat la inimă când era junior

În timpul partidei contra echipei Casa Pia AC, arbitrul meciului a strigat către antrenorul lui Sporting: „Trebuie să-l scoți acum pe băiat!”. Ulterior, asistenta care era cu echipa din Lisabona i-a făcut o injecție lui Ronaldo, pentru a evita agravarea problemelor, iar Cristiano a stat în vestiar până la finalul meciului.

+45 FOTO

Ronaldo și staff-ul lui Sporting au crezut că a fost un episod singular, pentru că la examenele medicale nu au apărut probleme, dar portughezul a avut din nou emoții în timpul unui antrenament și s-a îndreptat spre banca echipei, spunând „Din când în când îmi bate inima foarte tare și obosesc repede”.

Mediul Rosa Pereira i-a măsurat pulsul și i-a pus diagnosticul: aritmie cardiacă. Medicii au decis că Ronaldo trebuie să fie supus unei intervenții la inimă.

Telefonul pe care l-am primit m-a înghețat. Mi s-au înmuiat picioarele. Fiul meu avea o problemă. Am semnat o mulțime de hârtii pentru ca el să fie internat și examinat. Au decis să-l opereze folosind un laser. După câteva zile era acasă. Mi-a fost teamă că nu mai poate juca fotbal, chiar doctorul mi-a spus asta.
-  declara Dolores Aveiro, mama lui Ronaldo

Ulterior, Ronaldo a revenit la antrenamentele lui Sporting și a putut să continue fotbalul, devenind unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Problema lui Ronaldo era una congenitală, care i-ar fi pus viața în pericol dacă nu era descoperită la timp.

  • Operația, numită ablația cardiacă, este o intervenție minim invazivă, care constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a unui țesut al inimii care provoacă tulburări de ritm cardiac.
  • George Țucudean, Eugen Neagoe sau Marian Drăgulescu au suferit în ultimii ani o astfel de operație

VIDEO Cele mai tari goluri marcate de Cristiano Ronaldo pentru Juventus

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

La 5 ani i s-a spus că nu va mai putea merge vreodată, la 18 ani a debutat la o cvadruplă campioană a Angliei » Povestea impresionantă de viață a fotbalistului englez

Următoarea destinație a lui Marius Șumudică, după „divorțul” de Gaziantep: „Sunt niște sume exorbitante”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează