INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - BILBAO 2-3

Povestea lui Marcelino, unicul antrenor care a învins Barcelona în două finale consecutive: „Am reușit într-un timp record”

Bucurie fără margini în tabăra lui Athletic Bilbao, după istorica victorie cu Barcelona / Sursă foto: Guliver/Getty Images +18   FOTO
Bucurie fără margini în tabăra lui Athletic Bilbao, după istorica victorie cu Barcelona / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 18 ianuarie 2021 11:52 / Actualizat luni, 18 ianuarie 2021 12:27

Asturianul Marcelino García Toral, 55 de ani, a trecut de Real și Barcelona, cucerind Supercupa Spaniei la 13 zile de la numirea sa. Îi bătuse pe catalani și în 2019, în ultimul act al Copei del Rey.

Marcelino García Toral, mai scurt Marcelino, fost mijlocaș ofensiv la Sporting Gijón, Santander, Levante și Elche, este acum, la 55 de ani, un nume important printre antrenorii spanioli. Un tehnician foarte iubit de jucători, pentru că se luptă pentru ei cu șefii grupării, chiar și cu prețul demiterii sale. 

I s-a întâmplat la ultimele două cluburi. Mai întâi, la Villarreal, în vara lui 2016, imediat după ce încheiase sezonul pe locul 4 și disputase semifinalele Europa League. La fel, la Valencia, în 2019, deși cucerise Cupa Spaniei.

Marcelino, antrenor Bilbao: „Am reușit într-un timp record" 

Excelent motivator, asturianul este primul tehnician care o învinge pe Barcelona în două finale consecutive.

  • - 25 mai 2019 (Sevilla), 2-1 cu Valencia, în Copa del Rey.
  • - 17 ianuarie 2021, 3-2 după prelungiri cu Athletic Bilbao (Supercupă), într-o partidă jucată tot în capitala andaluză.

La Athletic, i-a surprins pe toți cu triumful său. Pe 4 ianuarie, a fost numit în locul demisului Gaizka Garitano. Două zile mai târziu, a pierdut în fața Barcelonei în LaLiga (2-3), dar s-a revanșat în Supercupă, trecând și de Real Madrid(2-1), în semifinale, și de Barça. 

Al doilea trofeu al carierei, cucerit în nici două săptămâni în Țara Bascilor. „Am reușit într-un timp record. Nu singur, eu și jucătorii. Sunt foarte mândru de ei”.

Povestea lui Marcelino, unicul antrenor care a învins Barcelona în două finale consecutive: „Am reușit într-un timp record”
Marcelino

15 eșecuriși 6 egaluri are Marcelino în fața Barcelonei; în ultimele trei partide, a câștigat de două ori, echivalând cu două trofee

3este numărul Supercupelor cucerite de Athletic Bilbao în Spania (1984, 2015 și 2021)

VIDEO Rezumatul meciului Barcelona - Bilbao 2-3 (Supercupa Spaniei)

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Barcelona - Bilbao 2-3

+14 FOTO

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Lionel Messi, față în față cu o suspendare serioasă, după primul „roșu” încasat în carieră la Barcelona

Scandal rasist la Union Berlin - Bayer Leverkusen: „Afgan de rahat!” » Federația a deschis o anchetă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează