INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SENEGAL - EGIPT 0-0, 4-2 LA PENALTY-URI

Povestea renașterii lui Mane: Din spital pe podium » Cel mai bun! A dormit cu trofeul și medalia de aur!

FOTO: @sadiomaneofficiel
FOTO: @sadiomaneofficiel

Articol de - Publicat luni, 07 februarie 2022 11:57 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 13:08

Sadio Mane (29 de ani) putea încheia Cupa Africii încă din „optimi”, după ce a leșinat pe teren. A petrecut noaptea în spital, a revenit două zile mai târziu la antrenament și a jucat până la capătul turneului. În finală, a marcat golul decisiv la penalty-uri.

Pe 25 ianuarie, Sadio Mane nu știa dacă va mai juca la Cupa Africii. Era la spital, după ce își pierduse cunoștința pe teren, în urma unei ciocniri violente cap în cap cu portarul advers. S-a trezit din leșin pe teren, a continuat meciul cu Insulele Capului Verde (2-0), din „optimi”, și a înscris în cele zece minute în care a mai evoluat golul decisiv al calificării. I s-a făcut rău din nou și a ieșit clătinându-se pe picioare. A petrecut noaptea la spital.

Zinedine Zidane pune o condiție clară pentru a semna cu PSG: îl vrea pe Cristiano Ronaldo la Paris!
FRANȚA
Zinedine Zidane pune o condiție clară pentru a semna cu PSG: îl vrea pe Cristiano Ronaldo la Paris!

Sadio Mane, neliniștit la 11 metri

A doua zi era mai bine însă. A treia zi, a revenit la antrenament și, pe 30 ianuarie, conducea iar „leii din Teranga” în iarbă, în „sferturi”. Și a jucat până la capăt. Sadio, 29 de ani, nu a renunțat nicio clipă la visul său, de a oferi Senegalului prima Cupă a Africii din istorie.

Duminică, 6 februarie, în finala contra Egiptului (care cucerise de șapte titluri continentale), a ratat un penalty în minutul 7, șutând pe centrul porții. Când s-a ajuns la loviturile de departajare, nu avea stare, se plimba neliniștit pe lângă coechipierii săi care se rugau. Se gândea cum va trage când îi va veni rândul. La 3-2, după ce „faraonii” rataseră de două ori („leii”, doar o dată), Mane a șutat. 

Era ultimul senegalez din primii cinci și nu a mai greșit la 11 metri. Tare, la colț, imposibil de apărat. Era 4-2, „leii” erau campioni. Iar el, SM10, ales omul CAN 2021. Noaptea, după triumf, avea să doarmă cu trofeul și cu medalia de aur la gât.

Moment tensionat în finala Cupei Africii pe Națiuni » Ce a făcut Salah înainte ca Mane să rateze penalty-ul
Cupa Africii
Moment tensionat în finala Cupei Africii pe Națiuni » Ce a făcut Salah înainte ca Mane să rateze penalty-ul

Mane: „Salah rămâne un mare jucător”. Se vor înfrunta din nou

Sadio s-a bucurat, însă nu l-a uitat pe Mo Salah, colegul de la Liverpool care i-a fost adversar în ultimul act. Salah, care era și el al 5-lea la penalty-uri, nu a mai putut executa. Finala se încheiase înainte, iar el rămăsese fără trofeu la națională. Plângea când Mane l-a îmbrățișat.

Senegalezul a vorbit de Salah și la primul interviu, pentru beIN Sports. „Mo rămâne un foarte mare jucător, avem amândoi același proiect. Îl respect mult. A dat totul pentru țara sa. Nu a câștigat acum, dar nu s-a terminat pentru el, vor mai fi alte șanse... Vine CAN 2023. Egiptul are o echipă tânără și poate, într-o zi, va câștiga”.

La sfârșitul lui martie, cei doi vor fi din nou rivali. Senegal și Egipt se vor înfrunta în barajul zonei Africii pentru CM 2022. Cine câștigă în dubla manșă, merge în Qatar.

Veste proastă pentru PSG înainte de superduelul cu Real Madrid: una dintre vedete s-a accidentat
PSG
Veste proastă pentru PSG înainte de superduelul cu Real Madrid: una dintre vedete s-a accidentat

Jurgen Klopp: „Sunt războinici adevărați”

Indiferent ce se va întâmpla, ei se vor întoarce la Liverpool și vor juca împreună pe „Anfield Road”. Jurgen Klopp îi așteaptă mereu. „Acești băieți sunt războinici adevărați! Sunt mereu pregătiți. Nu întreabă niciodată când sunt zilele libere sau vacanțele. Nu i-am auzit niciodată întrebând de ele”, a declarat managerul lui LFC. 

Știu că, odată întorși de la Cupa Africii, vor dori să joace imediat, joi, cu Leicester. Vor să marcheze și să câștige pentru echipa lor. Însă trebuit să fim atenți”. Nimeni nu ar vrea la Liverpool ca ei să se accidenteze.

Edouard Mendy e cel mai bun portar

La aproape 30 de ani (îi va împlini pe 1 martie), Edouard Mendy a cucerit aproape tot ce își putea dori. În 2018, juca în liga a doua franceză, la Reims, fără niciun trofeu. Astăzi, e portarul lui Chelsea, a câștigat Champions League și Supercupa Europei într-un 2021 formidabil, fiind declarat portarul anului în lume. 

Și tocmai a devenit campionul Africii cu Senegalul, plus titlul de cel mai valoros goalkeeper. Întors acasă, pentru marea sărbătoare, Mendy va sta puțin și va pleca direct la Abu Dhabi. Îl așteaptă semifinala și finala Mondialului Cluburilor, foarte probabil și trofeul.

Zi de sărbătoare în Senegal

De zece ani președintele țării, Macky Sall i-a avertizat pe jucători, la palat, chiar înaintea plecării la CAN: „În 2019, ați pierdut finala. Acum, nu există altă variantă. Trebuie să cuceriți trofeul!”. Mane, Koulibaly și „leii din Teranga” au reușit. 

Suntem campionii Africii! Ce echipă avem! Atât de mândri de voi! Felicitări, eroilor!”, a exclamat Sall, care a declarat luni „zi de sărbătoare”. După călătorii în Egipt și Etiopia, președintele urma să ajungă în Insulele Comore, dar și-a amânat ultima vizită pentru a se întoarce în țară și a-i primi pe „eroi”. În același palat în care îi avertizase la începutul lui ianuarie.

Bayern Munchen nu se va putea baza pe Neuer în optimile Champions League » Portarul german a fost operat la genunchi
BUNDESLIGA
Bayern Munchen nu se va putea baza pe Neuer în optimile Champions League » Portarul german a fost operat la genunchi

„Ciocnire” la penalty

În minutul 6, când arbitrul a dictat 11 metri pentru Senegal, Salah s-a dus la Gabaski, portarul său, și i-a spus cum trage Mane la penalty. Amuzant, în timp ce egiptenii vorbeau, Sadio a apărut lângă ei și i-a spus goalkeeperului că va șuta în colțul din stânga sa. 

Încerca să-l dezechilibreze pe „faraon”. A trimis pe mijlocul porții, dar Gabaski era acolo. Sfatul lui Mo l-a ajutat atunci. La loviturile de departajare, a pierdut duelul cu Mane. Gabaski a fost MVP-ul finalei. Nu și câștigătorul turneului.

VIDEO. Senegal, campioană în premieră la Cupa Africii

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Un nume mare de la Ajax și-a dat demisia. Acuzat de hărțuire sexuală la club!

PSG n-a avut milă de campioana Franței » Messi, la primul gol al anului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează