CAMPIONATE  ·  PREMIER LEAGUE

Premier League a ieșit de sub dominația Spaniei! De când n-au mai fost 6 echipe din aceeași țară în „sferturile” cupele europene

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de — Vineri, 15 Martie

Premier League pare să fi reușit în sfârșit să iasă de sub domnația formațiilor din La Liga. 

A trecut un deceniu de când Anglia nu a mai avut patru echipe în „sferturile” Ligii Campionilor. Atunci, trei se calificau în semifinalei, iar Man. United și Chelsea jucau ultimul act la Moscova, câștigat de Manchester la penaltyuri (6-5).

Acum, Premier League are nu doar patru formații în Champions League. De joi seară, sunt șase reprezentante în cupele continentale. Arsenal și Chelsea au trecut și ele de „optimile” Europa League. Practic, toate echipele care au început sezonul în Europa continuă cursa spre spre trofee.

Șase din șase în „sferturi”, caz unic pe continent de când competițiile s-au schimbat, trecând la formatul cu grupe. Anglia nu a mai avut șase echipe în „sferturi” din 1971: Everton (Cupa Campionilor Europeni), Chelsea, Man. City (Cupa Cupelor), Leeds, Liverpool și Arsenal (Cupa Orașelor Târguri). 

Vezi și: 

Juventus - Barcelona? Leo Messi vs Cristiano Ronaldo în finala Ligii Campionilor?! Cum se poate ajunge la scenariul care ar arunca în aer fotbalul

Comentarii (2)

omidiu  •  15 Martie 2019, 22:41

"sferturile cupele europene"? Probabil ai vrut sa scrii "sferturile lu' cupele"

cneius  •  15 Martie 2019, 21:35

Domnu jumate vezi ca si editia urmatoare, 2008/2009 au ajuns tot 4 echipe engleze in sferturi, apoi 3 in semifinale ! V-am spus asta de citeva zile dat voi tot gresit scrieti !!!

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:55 Tenis

Roland Garros

Eurosport
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Strasbourg

Digi 2
14:35 Ciclism

Turul Italiei

Eurosport
18:30 Fotbal, Liga 1

Hermannstadt - Botoșani

Digi 1, Telekom 1, Look
18:45 Tenis, ATP

Turneul din Geneva

Eurosport
20:30 Fotbal, Liga 2

Universitatea Cluj - Sportul Snagov

Digi 1, Telekom 1, Look
Program TV complet

Liga 1

Play-off