INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Fotbalistul din Premier League cumpărat cu 23 de milioane de euro s-a retras la 24 de ani, din cauza unei afecțiuni la inimă: „Altfel ar risca să moară”

Enock Mwepu, în dreapta, în duel cu Declan Rice de la West Ham // foto: Guliver/gettyimages
Enock Mwepu, în dreapta, în duel cu Declan Rice de la West Ham // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2022 15:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 15:55

Brighton a anunțat astăzi că mijlocașul zambian Enock Mwepu, în vârstă de 24 de ani, s-a retras din fotbal din cauza unei probleme ereditare la inimă, care i-ar pune viața în pericol dacă ar continua să practice sport de performanță.

Veste tristă venită astăzi dinspre campionatul Angliei. Promițătorul mijlocaș central zambian Enock Mwepu, cumpărat de Brighton cu 23 de milioane de euro în vara lui 2021, s-a retras din fotbal, forțat de o problemă la inimă descoperită de curând.

„Enock Mwepu a fost forțat să-și încheie cariera de jucător, ca urmare a diagnosticării sale cu o afecțiune cardiacă ereditară. Afecțiunea se poate înrăutăți cu timpul și l-ar expune pe Enock la un risc extrem de ridicat de a suferi un atac cardiac fatal, în cazul în care ar continua să practice fotbalul de performanță”, a anunțat Brighton într-un comunicat.

„FRF să găsească soluții înainte de meciul contra Kosovo” » Theodor Meleșcanu propune ca România să nu se prezinte la duelul din preliminarii + Ce ar risca Federația
EURO 2024
„FRF să găsească soluții înainte de meciul contra Kosovo” » Theodor Meleșcanu propune ca România să nu se prezinte la duelul din preliminarii + Ce ar risca Federația

Enock Mwepu, de la Brighton, s-a retras la 24 de ani din cauza unei afecțiuni la inimă

Problemele lui Enock au început să iasă la suprafață în timp ce acesta se îndrepta către Zambia, pentru a se alătura lotului național. Acestuia i s-a făcut rău în avion, a fost dus la spital în Mali, iar ulterior a revenit la Brighton pentru o serie suplimentară de investigații.

S-a descoperit că suferă de o afecțiune cardiacă ereditară, care se manifestă de fel mai târziu în viață. Boala s-ar putea agrava dacă Enock ar continua să practice sport de performanță, astfel că acesta a ales să își încheie prematur cariera.

„Este o lovitură teribilă pentru Enock, dar trebuie să pună sănătatea și familia pe primul loc. Asta este decizia corectă, oricât de dificil i-ar fi să renunțe la sportul pe care-l iubește.

Am efectuat investigații cardiace avansate și am colaborat cu experți pentru a obține cele mai bune păreri în cazul său. Îl vom ajuta să se asigure că afecțiunea este ținută în frâu cu un tratament potrivit, astfel încât să trăiască o viață lungă și sănătoasă”, a precizat Adam Brett, medicul-șef al clubului din Premier League.

Cumpărat de Brighton cu 23 de milioane de euro

Enock Mwepu, internațional zambian de seniori cu 24 de meciuri și 6 goluri, a ajuns în Europa în 2017, când a semnat cu echipa austriacă FC Liefering. Ulterior a jucat la RB Salzburg între 2018 și 2021, iar anul trecut a fost cumpărat de Brighton cu 23 de milioane de euro.

A adunat 27 de meciuri, 3 goluri și 7 pase decisive pentru „pescăruși”. Cele 3 goluri au venit cu Liverpool, Arsenal și Leicester.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Portarul care i-a adus Liga Campionilor lui Liverpool nu menajează pe nimeni: „Messi e nepoliticos, provocator și antipatic! Cristiano este egocentric, iar Raul foarte arogant”

Antonio Conte, cu ochii în lacrimi după moartea fizioterapeutului lui Spurs: „M-a lovit foarte mult în plan emoțional”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează