INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Premier League e aproape să rezolve problema drepturilor TV: meciuri de luni până duminică!

Articol de - Publicat duminica, 12 aprilie 2020 17:26

Premier League: dacă nu s-ar mai relua, campionatul Angliei ar pierde aproximativ 760 de milioane de lire, bani care ar trebui să fie înapoiațu televiziunilor ce au achiziționat drepturile asupra transmisiunii meciurilor. 

Premier League ar trebui să returneze 371 de milioane de lire celor de la Sky, 341 de milioane celorlalte televiziuni ce au cumpărat drepturile pentru transmiterea partidelor peste hotare și 50 de milioane celor de la BT Sport. Însă, se pare că negocierile dintre reprezentanții cluburilor și televiziuni vor produce rezultatele sperate, iar cluburile nu vor fi nevoite să dea înapoi niciun ban. 

Premier League: meciuri în fiecare zi, de luni până duminică

Premier League e aproape să rezolve problema drepturilor TV: meciuri de luni până duminică!
Premier League, foto: Guliver/gettyimages

În cazul în care nu s-ar mai relua, Premier League ar putea programa defalcat meciurile din sezonul viitor, aranjând în așa fel încât în fiecare zi a săptămânii să se joace cel puțin câte o partidă. Astfel, televiziunile partenere ar putea difuza mai multe meciuri dintr-o etapă decât până acum, ceea ce ar permite recuperarea a ceea ce s-ar pierde din sezonul acesta. 

Chiar dacă această soluție va fi adoptată, cluburile tot vor fi afectate financiar. Probabil, televiziunile mari vor accepta să nu ceară înapoi sumele deja plătite, dorind să contribuie la redresarea competiției pe care au interes să o transmită cu succes și în viitor. Însă vor fi câteva, dintre cele care au achiziționat drepturile Premier League pentru străinătate, care vor pretinde să primească banii înapoi. Pe lângă acestea, sumele care ar fi venit din încasările de bilete vor fi pierdute și ele, la fel ca și unele contracte de sponsorizare. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează