INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Rezistă cel mai în vârstă antrenor, rupe West Ham „blestemul”, continuă seria de poveste? » 6 aspecte de urmărit în ultima etapă a anului din Premier League

6 aspecte de urmărit în etapa 20 din Premier League // sursă foto din colaj: Guliver/gettyimages
6 aspecte de urmărit în etapa 20 din Premier League // sursă foto din colaj: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 30 decembrie 2023 16:13 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 19:20

Am ajuns la jumătatea sezonului de Premier League, iar lupta pentru titlu este mai încinsă decât oricând, doar 6 puncte despărțind liderul Liverpool de Tottenham, a cincea clasată. GSP.ro vă prezintă 7 aspecte de urmărit în etapa 20 a campionatului englez, prima a returului.

Runda 19 din Premier League nu a fost de bun augur pentru toate echipele cu aspirații la primele poziții.

Arsenal avea șansa de a redeveni lider, însă a cedat pe teren propriu cu West Ham, 0-2. Aston Villa a condus-o pe Manchester United la pauză, 2-0, dar a primit 3 goluri în partea secundă și a plecat fără punct de pe Old Trafford, iar Tottenham a pierdut la Brighton, 2-4, după ce fusese condusă la un moment dat cu 0-4.

Ce ne rezervă etapa 20 din elita Angliei, care a început astăzi, odată cu meciul Luton - Chelsea, și va avea epilogul, West Ham - Brighton, pe 2 ianuarie? În continuare vă propunem 6 aspecte de urmărit în această rundă.

Rezistă Roy Hodgson?

Crystal Palace n-a mai câștigat în Premier League de aproape două luni, de la un 2-0 cu Burnley, iar scaunul antrenorului Roy Hodgson se clatină serios.

Roy Hodgson, cel mai în vârstă antrenor din istoria Premier League, la 76 de ani și 142 de zile, este văzut de casele de pariuri drept următorul antrenor din elita Angliei care își va pierde postul. O înfrângere sâmbătă, cu Brentford, i-ar putea fi fatală.

Istoricul duelurilor cu Brentford nu spune multe. De la revenirea „albinelor” în Premier League, toate meciurile directe s-au terminat la egalitate, 0-0 sau 1-1.

Rezistă cel mai în vârstă antrenor, rupe West Ham „blestemul”, continuă seria de poveste? » 6 aspecte de urmărit în ultima etapă a anului din Premier League
Roy Hodgson // foto: Guliver/gettyimages

Se oprește seria lui Bournemouth?

Pe 4 noiembrie, Bournemouth era zdrobită de Manchester City, 1-6 pe Etihad, a șaptea înfrângere a sezonului de Premier League.

De atunci, „cireșele” antrenate de bascul Andoni Iraola au legat o serie uluitoare, câștigând 6 dintre ultimele 7 meciuri de campionat, excepția fiind remiza cu Aston Villa de la începutul lui decembrie, 2-2.

Pentru Bournemouth urmează însă o deplasare complicată, pe terenul lui Tottenham, echipă cu două victorii la rând acasă. Va ajunge seria „cireșelor” la final sau va continua Iraola să uimească elita Angliei?

Se scutură Fulham?

La începutul lui decembrie, Fulham a reușit două victorii colosale, 5-0 consecutiv cu Nottingham și West Ham. A urmat o cădere inexplicabilă, 3 înfrângeri la rând fără gol înscris, 0-3 cu Newcastle, 0-2 cu Burnley, 0-3 cu Bournemouth.

Acum urmează un duel 100% londonez, pe Craven Cottage, cu Arsenal, unul în care elevii lui Marco Silva speră să întrerupă seria catastrofală.

Fulham va fi fără Willian, Adama Traore și Tim Ream, dar l-a recuperat pe Raul Jimenez, suspendat la precedentele 3 meciuri. Va fi suficient mexicanul pentru ca Fulham să îi împiedice pe „tunari” și să încheie anul cu fruntea sus?

Lovitură de proporții la conacul unui star al campioanei mondiale. La ce sumă se ridică paguba produsă de hoți!
ANGLIA
Lovitură de proporții la conacul unui star al campioanei mondiale. La ce sumă se ridică paguba produsă de hoți!

Liverpool - Newcastle, capul de afiș al rundei, este total dezechilibrat!

Cel mai tare meci din această etapă, cel puțin pe hârtie, este duelul de luni dintre Liverpool și Newcastle (ora 22:00).

„Cormoranii” sunt lideri, Newcastle nu traversează momente bune, însă rămâne o echipă care în acest sezon a jucat în grupele Champions League și care atacă cupele europene și în actuala stagiune.

Liverpool pleacă drept mare favorită, fiind neînvinsă pe Anfield în acest sezon, 7 victorii și două egaluri. În schimb, „coțofenele” sunt catastrofale afară, cu o singură victorie, două egaluri și 6 înfrângeri în meciurile din deplasare!

29 de aniau trecut de la ultima victorie a lui Newcastle pe Anfield, 2-0 în aprilie 1994

Rupe West Ham „blestemul”?

Înaintea rundei, West Ham ocupă locul 6 în Premier League, cu 33 de puncte, 9 sub liderul Liverpool și 7 sub Arsenal, pe care a învins-o etapa trecută cu 2-0.

Trupa lui David Moyes a mers excelent în prima jumătate a sezonului, fiind echipa cu cel mai mare progres față de stagiunea anterioară. După 19 etape din acest sezon, West Ham are cu 18 puncte mai mult față de cât obținuse în 2022/2023!

Urmează meciul cu Brighton, o „nucă tare” a campionatului, formație aflată de asemenea în prima jumătate a clasamentului, pe locul 8, cu 30 de puncte.

Au trecut aproape 12 ani de la ultima victorie a „ciocănarilor” pe teren propriu cu Brighton, consemnată în aprilie 2012 în Championship, a doua ligă engleză. De atunci s-au disputat alte 6 „directe” cu West Ham gazdă, bilanțul fiind 4 egaluri și două victorii ale „pescărușilor”.

Cine încheie anul ca golgheter?

În prezent, Erling Haaland este cel mai bun marcator din acest sezon de Premier League, cu 14 goluri. Norvegianul nu va juca în ultima rundă din acest an, acasă cu Sheffield United, astfel că va încheia această jumătate a sezonului cu 14 goluri.

De absența lui Haaland pot profita Mohamed Salah și Dominik Solanke, următorii marcatori, ambii cu 12 goluri. Salah și Liverpool o vor înfrunta acasă pe Newcastle, Solanke și Bournemouth vor avea parte de o deplasare complicată, la Londra, cu Tottenham.

Următoarele două nume din clasamentul golgheterilor sunt Heung-Min Son (Tottenham) și Jarrod Bowen (West Ham), cu câte 11 reușite fiecare.

36 de goluria înscris Erling Haaland în sezonul 2022/2023 de Premier League, record absolut

Mai multe știri din Premier League:

Manchester United rămâne fără Onana la începutul lui 2024 » Ce înlocuitor a ales Ten Hag
ANGLIA
Manchester United rămâne fără Onana la începutul lui 2024 » Ce înlocuitor a ales Ten Hag
Talismanul lui Jurgen Klopp » Liverpool n-a pierdut niciun meci în care atacantul a marcat
ANGLIA
Talismanul lui Jurgen Klopp » Liverpool n-a pierdut niciun meci în care atacantul a marcat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează